Найбільш обговорювані книги сучасності

Світові книги-бестселери – це література, яка займає незмінні лідерські позиції в топах продажів. Вони отримують шалену популярність, ними захоплюються, їх цитують. Культові сучасні зарубіжні книги торкаються абсолютно різних тем. Діапазон їхніх сюжетів припаде до смаку, напевно, навіть найвибагливішому читачу-гурману. Кохання, дружба, філософські роздуми, пригоди… Цілі світи ховаються за палітурками та приваблюють нас із полиць! Ми поринаємо в такі твори з головою, забуваючи про проблеми й негаразди. І повертаємося від читання з новими силами та вірою в майбутнє.

62cd94f8593d1.pngПопулярні книги нерідко слугують нам розрадою. Дуже часто вони розповідають про те, як вибратися із глухого кута власного життя. Саме це можна сказати і про книжку Лорана Гунеля «Бог завжди подорожує інкогніто». Головний герой цього твору довгий час був простим міщанином, аж доки через болісне розставання з коханою не опинився на межі самогубства. Саме в цей час він зустрів таємничого незнайомця, який пообіцяв показати йому справжній сенс життя. Але хто цей таємничий незнайомець? Якою буде плата за допомогу? Щастя – це дуже непроста річ. Його неможливо звести суто до здоров'я, кохання, кар’єри. Бути щасливим – означає жити в гармонії із самим собою, отримувати задоволення від кожного дня. Але що вдіяти, коли буквально нічого не радує, попри, здавалося б, успішність і здобутки? Зі схожою проблемою стикається герой книжки Лорана Гунеля «Людина, що хотіла бути щасливою». Чи часто ми задумуємося про своє життя? Навряд чи. Кудись спішимо, постійно не встигаємо, маємо купу справ… Ми переймаємося здоров’ям фізичного тіла, сидячи на дієтах та займаючись у спортзалі, але чи так само турбуємося про душу? Іноді варто просто поставити життя на паузу і переосмислити його. Саме цьому вчить твір Джона П. Стрелекі «Кафе на краю світу». 

 Найцікавіші книги підійдуть будь-якому читачу. Треба відзначити твір Ольги Токарчук «Бігуни». Він дуже глибокий, психологічно-філософський, і герої його – справжні шукачі власного сенсу буття. Вони вражають, дивують і захоплюють одночасно. Треба відзначити й роман Токарчук  — «Книги Якова». Це історичний твір, в якому розповідається про єврейські єретичні рухи у 18 столітті на території сучасних Польщі й України. Хитросплетіння релігії, культури, національних особливостей зацікавлять читачів. Варто звернути увагу й на книжку Джессіки Парк «180 секунд». Вона демонструє нам, що людське життя – надто непередбачуване, і карколомні зміни можуть відбутися в будь-який момент. Справжній бестселер — видання Фредріка Бакмана «Ми проти вас». Інтриги хокейного спорту та жорстокість протистоянь нікого не залишать байдужим. 

62cd96ae6443d.png

Сучасні книги для дівчат підкорюють серця своїх читачок. Видання Елізабет Ґілберт «Місто дівчат» розповідає про веселу на перший погляд і складну насправді жіночу долю в передвоєнному Нью-Йорку. Книжка Віржіні Грімальді «Саме час знову запалити зірки» показує непросту долю розлученої офіціантки з двома дітьми. Твір Кейт Елізабет Расселл «Моя темна Ванесса» підіймає тему стосунків дорослого чоловіка й неповнолітньої дівчини.

0
репостів
0
репостів