Перші кроки програмування: з чого почати

програмуванняУ світі, де активно усе комп'ютеризують важко уявити стабільну роботу будь-якого приладу без вдалого програмування. Тож, і попит на висококласних програмістів лише збільшується. Але як розпочати цей шлях та які кроки потрібно зробити аби опанувати, наприклад, Python у https://itea.uz/courses-itea/python-dev-roadmap/python_pro/? Сьогодні для цього є усі можливості, ресурси про які розкажемо далі.

Чи реально самостійно навчитись?

Важко боротись із застарілим стереотипом про необхідність закінчувати вищий навчальний заклад. У виші є як плюси, так і мінуси. Плюс - хороша база теорії, мінуси - тривале навчання, програми навчальні часто застарілі та не відповідають вимогам часу. Тож, найбільш прийнятний варіант:

  • Самоосвіта;
  • Спеціалізовані школи;
  • IT-курси.

Перший варіант потребує жорсткої самодисципліни та потужної мотивації. Адже різноманітні додатки, книги та сайти потрібно опановувати самостійно і часто можна просто загубитися у великій кількості інформації. Інша справа - вузькопрофільні сучасні школи та курси, де спеціально для студентів розробляють навчальні програми. Вони максимально націлені на результат: отримання знань та практичних навичок, зокрема вивчення мови програмування Java https://itea.uz/courses-itea/java-dev-roadmap/java_pro/, а ще до навчання залучають досвідчених викладачів.

Оскільки на опанування курсів потрібно найменше часу, а їх ціна достатньо демократична та доступна кожному, такий варіант для перших кроків у програмуванні буде ідеальним.

Які курси варті уваги

Навіть найкоштовніші курси не гарантують працевлаштування, тож перш ніж обрати конкретне навчання та мову програмування варто оцінити ринок праці по бажаній спеціалізації. Часто шукають розробників саме за володіння конкретною мовою програмування, до прикладу, Python, Java, PHP тощо.

Також слід звернути увагу на рівень входження, тобто як швидко є можливість вивчити мову. Надто складні операції, тривале навчання може повністю відібрати інтерес до програмування. Легші мови - шлях до першого успіху та результату. Окрім того, є десктопні напрямки, мобільні, ігрові, веб і багато інших і тут важливо правильно визначитись, як і з вивченням вебтехнологій та баз даних.

Курси від Itea є комплексними та дозволяють опанувати базові мови швидко та дозволяють:

  • зрозуміти як працює програмування;
  • вільно писати мовою програмування;
  • опанувати навички відповідно до мовного курсу;
  • правильно та зрозуміло писати коди;
  • ефективно користуватись англійською та презентувати себе роботодавцю.

Головною перевагою курсів є можливість отримати як додаткові знання, вміння, так і змінити спеціалізацію, або взагалі змінити рід діяльності. При цьому не потрібно підтверджувати набуті раніше знання.

0
репостів
0
репостів