Автоматизація фаст-фуду за допомогою програм

Автоматизація фаст фуду - запорука ефективної роботи компанії, яка займається приготуванням «швидкої» їжі. У цій сфері ресторанного бізнесу автоматизовані системи доцільно застосовувати для комплектації великих мережевих закладів. В результаті впровадження сучасних технологій зростає контроль над розподілом продуктів харчування і фінансових ресурсів, зменшуються витрати. При цьому багато що залежить від програмного забезпечення, яким укомплектований фаст-фуд. Зокрема ви можете детальніше вивчити конкретний приклад таких програм, а ми поки що пояснимо загальні нюанси. 

Cутність автоматизації

Використання комп'ютерних технологій в закладах швидкого харчування практично не відрізняється від роботи з аналогічними системами в ресторанах і кафе. Є лише кілька нюансів: наприклад, існує два варіанти продажів - в залі і на винос. З POS-терміналом працює оператор, а не офіціант, як в ресторані. За обслуговування системи відповідає адміністратор - особа, відповідальна за справність терміналів. Адміністратор має право додавати або видаляти страви в меню, сам оператор цього зробити не може.

Також програма для автоматизації фаст фуду має інші опції, доступні тільки адміністратору. Він готує звіти по товарах або за певний період, X і Z-звіти на основі інформації, що надходить в базу даних. В обов'язки адміністратора входить забезпечення касової дисципліни, він займається питаннями внесення і вилучення коштів. Адміністратор може вносити зміни в замовлення або повернути гроші на прохання клієнта.

Полегшення роботи з меню та інші переваги

Більшість програм для закладів швидкого харчування мають простий інтерфейс. Зазвичай кожній страві відповідає картинка, на якій зображено те, що замовляє клієнт. Якщо меню містить різноманітний асортимент, страви розташовуються на декількох сторінках, як в веб-браузері. Меню не є постійним, його дозволяється редагувати, додаючи нові продукти або видаляючи існуючі.

Сучасним підходом вважається хмарна автоматизація фаст-фуду, призначена для віддаленого управління закладом. Сутність технології полягає в застосуванні планшетів замість POS-терміналів. Програми встановлюються на портативний електронний пристрій, і офіціант передає замовлення оператору або на кухню, навіть не відходячи від столика. В іншому хмарна автоматизація має ті ж перевагами, що і система терміналів: висока швидкість, дешевизна обслуговування, можливість раціонально керувати часом і ресурсами.

0
репостів
0
репостів