Як правильно провітрювати приміщення з працюючим кондиціонером

10e7873a77fb5d0ec18ae0b286adb3bfЧасто можна побачити таку картину - вікно відчинене, а у приміщенні працює кондиціонер. На перший погляд, ситуація не катастрофічна, адже приміщення дійсно потребує провітрювання час від часу, якщо в домі увімкнена кліматична техніка. Разом із тим робити це потрібно правильно, аби не зашкодити техніці та, власне, здоров'ю людей, які знаходяться у приміщенні.

Як працює кондиціонер

У більшості випадків кондиціонери https://www.bnclimate.com/temperatura-povitrya-pry-yakij-ne-varto-vmykaty-kondytsioner/ використовують для охолодження приміщення у спеку. Однак є моделі, які здатні обігрівати та висушувати надто вологе повітря.

Оскільки така кліматична техніка працює за принципом замкнутого циклу, тобто повітря проходячи через блок охолодження взаємодіє з випарами холодоагенту та потрапляє в охолодженому стані у кімнату. Завдяки цьому ми можемо регулювати кімнатну температуру - робити її прохолодною. Також техніка виступає фільтром повітря, яке надходить із зовнішнього середовища. Тому важливо вчасно проводити очищення фільтрів.

Як впливає відчинене вікно на роботу кондиціонера?

У спекотні дні також дуже важливо робити провітрювання кімнати, однак слід дотримуватись певних правил, адже якщо це робити з працюючим кондиціонером, то порушується процес охолодження повітря, що тягне за собою:

  • збільшення навантаження на техніку, витрат електроенергії та швидкому зношенню запчастин системи;
  • швидкий витік холодного повітря назовні та марну роботу кліматичної техніки;
  • швидке забруднення фільтрів.

Крім того, відчинене вікно разом під час активної роботи техніки може негативно позначитись на здоров'ї людини, спричиняти неприємні простуди та запалення. Річ у тім, що холодне повітря важче, ніж тепле. Тож коли тіло знаходиться у теплі - тепле повітря завжди вище, ноги людини в цей час мерзнуть - холодне завжди внизу.

Провітрюємо правильно

Щоб уникнути проблем - варто лише вимикати кондиціонер та тільки після цього відчиняти вікна. Це забезпечить нормальну роботу техніки, вбереже від хвороб, а свіже повітря заповнить усю кімнату швидко та без накопичення надмірного бруду у системі. Також можна провітрювати кімнату до запуску техніки. 

0
репостів
0
репостів