Популярні методи лазерної корекції зору

Лазерна корекція зору є високотехнологічною, ефективною і безпечною методикою відновлення зорових функцій. Показана при астигматизмі, далекозорості і короткозорості. Після операції практично 95% всіх пацієнтів отримує 100% зір. Є кілька видів лазерних операцій, кожна з яких має свої переваги.

image1 1

ФРК

Це фоторефракційна кератектомія, яка передбачає зняття верхнього шару рогівки за допомогою абляції. Це найперший метод лазерної корекції, застосований в офтальмології. Зараз його використовують рідко, так як після його застосування на поверхні ока залишається невелика ранка, яка викликає дискомфорт, сльозотечу та біль.

LASIK

Лазерний кератомілез, при якому здійснюється вплив на більш глибокий шар рогівки. Вдало застосовується в світових клініках,включаючи інститут офтальмології «Окулар», розташований в Києві, який спеціалізується на лазерної корекції. Подробиці про його роботі можна ознайомитися на сайті https://ocular.com.ua.

FemtoLASIK

Фемто Ласік - це більш вдосконалений метод. Операція виконується за допомогою ексимерного і фемтосекундного лазера. Рогівковий клапоть НЕ відсікається, а формується.

EpiLASIK

В процесі даної процедури використовується ексимерний лазер і микрокератома, що дозволяє формувати шар рогівки мінімальної товщини. Це призводить до повернення гостроти зору.

SuperLasik

Дана лазерна корекція виконується з урахуванням індивідуальних особливостей кожного пацієнта. Завдяки цьому можна з більшою ефективністю впоратися з астигматизмом, короткозорістю і далекозорістю.

ReLEx Smile

Це малорозріза екстракція лентікули. Є найбільш інноваційною, високоефективною та малоінвазивною методикою лазерної корекції зору. Даний вид лікування використовується в клініці https://ocular.com.ua/service/relex-smile/. Операція проводиться з використанням одного лазера. При цьому практично немає негативного впливу на сльозопродукційну систему. Процедура може проводитися при синдромі сухого ока. Загоєння відбувається дуже швидко.

Який метод краще вибрати?

Метод коригування зору підбирається тільки після консультації офтальмолога. Спочатку проводиться комплексна діагностика, яка дозволяє виявити проблеми і захворювання (глаукому, катаракту, відшарування сітківки, косоокість та інші).

Лікарі визначають, що при середній і слабкій міопатії найкраще підходить Смайл і Ласік. Якщо виявлена остання стадія патології, краще виправляти проблему за допомогою ФРК.

Після лазерної терапії є ризик ускладнень. Найбільш поширеним є повторне пониження гостроти зору. Однак на появу даної проблеми метод впливу на орган зору не впливає. Це пов'язано лише з об'ємом корекції.

Будь-який з методів дозволяє повністю забути про окуляри і лінзи. Саме тому до лазерного лікування часто вдаються молоді люди, які хочуть поліпшити свій зір.

0
репостів
0
репостів