DOTA 2 в цифрах

Реліз «Dota 2» відбувся в 2013 році, коли кіберспорт був розвинений дуже слабо. Ситуація кардинально змінилася в 2016 році, коли в Доті з'явилися таланти. Розробники «подарували» їх усім персонажам, намагаючись якось вплинути на ігровий процес. Дана задумка повністю себе виправдала, оскільки матчі стали більш інтригуючими, а результат окремих поєдинків і зовсім визначався за лічені секунди.

1

The International 2021

У попередній раз бойовий пропуск TI9 побив безліч рекордів, а в цьому році спільнота Dota 2 побила навіть ці рекорди.

У 2020 році за перші 24 години після випуску бойового пропуску TI10 приніс 32,6 млн доларів. Продаж збільшив призовий фонд TI10 до 8,1 млн доларів. Це на 733 227 доларів більше, ніж в минулому році. На даний момент призовий фонд становить понад 40 млн доларів. 25% всіх продажів за бойовий пропуск йдуть до призового фонду найбільшого в світі турніру з Dota 2, The International. Фанати полюбляють стежити за матчами переглядаючи прямі трансляції на Twitch або прямо в грі, роблячи ставки на dota-bet.com на улюблені команди.

The International 2019 пройшов з великим успіхом, і багато аплодували Valve за організацію бойового пропуску та заходи. Хоча TI8, який стався в 2018 році, дкщо розчарував, зі слів фанатів.

Покупки бойового пропуску TI10 були різко збільшені завдяки безлічі нових доповнень до гри, таких як Гільдії, Sideshop, Battle Gauntlet і Playground з екраном паузи.

Висока популярність серед професіоналів та гравців

Згідно SteamCharts, кілька днів тому в Dota 2 одночасно грали майже 800 000 гравців, що є найвищим показником за довгий час.

Крім самих ігор, люди дивляться ігрові трансляції, читають гайди, роблять ставки на турніри по Dota 2 і просто отримують задоволення.

Мільйони людей в усьому світі знаходяться на карантині, томуь кіберспортивні розваги набувають ще більшої популярності. Багато геймерів, які давно вийшли з Dota 2, повернулися в гру.

Існує непопулярна думка - геймери Dota 2 грають, щоб «врятувати мертву гру». База гравців в Dota 2 досягла піку в 2015 і 2016 роках, і з тих пір кількість людей що грають коливається вгору і вниз. Коли була випущена Dota Auto Chess, у гри були одні з найвищих показників, але після TI9 Dota Auto Ches відокремилася від Dota 2, з доповненнями Dota Underlods і Teamfight Tactics. Це означало масовий вихід з Dota 2.

2

Актуальні оновлення

Очевидно, що будь-який сучасний цифровий продукт регулярно оновлюється для усунення різноманітних помилок і неполадок в його роботі. Не є винятком і всіма улюблений представник жанру MOBA від Valve, під назвою DoTA 2. Останні апдейти не можна назвати революційним , вони не вносять величезну кількість важливих змін, але в будь-якому випадку, будь які апдейти роблять гру приємнішою. А це, в свою чергу, цілком може позитивно вплинути на динаміку.

Тим не менш, багато хто з ігрового співтовариства висловлюють своє незадоволення з того приводу, що оновлення не впливає абсолютно на всіх або їх улюблених героїв. Втім, як відомо, чим більший колектив збирається навколо ігрової спільноти, тим менше ймовірність того, що рішення керівництва зуміє задовольнити всіх членів колективу. Тому, не доводиться дивуватися тому, що знайшлися ті, хто все ще незадоволений таким станом справ. Залишається тільки побажати удачі і успіхів розробникам.

0
репостів
0
репостів