Як можна більш точно розрахувати менструальний цикл?

b2919d7ce62b52f7d8323306868f8276Немає сумніву в тому, що кожна жінка чи дівчина повинна уважно стежити за своїм циклом. З перших місячних слід вести своєрідний календар, завдяки якому можна максимально достовірно передбачити дату овуляції або чергової менструації.

Віртуальний калькулятор місячних https://cyclodynon.com.ua/kalendar/ допоможе розрахувати цикл кожній жінці, робиться це в автоматичному режимі. Слід розуміти, що, навіть не дивлячись на цілий ряд загальних параметрів, у різних жінок кожен період циклу буде мати індивідуальні особливості. І тільки калькулятор затримки місячних допоможе з високою ймовірністю вказати на збій в циклі або на настання вагітності.

Які особливості має кожна фаза циклу?

У кожної жінки менструальний цикл різний, його загальна тривалість, а також тривалість кожної окремої фази залежить від особливостей організму. Ні для кого не секрет, що деякі дівчата переносять ПМС і самі критичні дні досить легко, а для інших ці фази циклу стають справжнім випробуванням, адже вони відчувають не тільки фізичний дискомфорт, а часто і біль, а також емоційно ці дівчата стають нестабільними.

Лікарі часто рекомендують представницям другої категорії коригувати свій поточний спосіб життя, перевіряти свій гормональний фон, пити седативні або гормональні препарати. Щомісяця організм кожної жінки в статевозрілому віці змінює чотири основні фази циклу:

  • Менструальна або фолікулярна фаза;
  • Стадія овуляції;
  • Передменструальний фаза;
  • Секреторна стадія.

Для чого жінці необхідно знати свій цикл?

Без знання свого циклу статеводозрілій дівчині важко контролювати стан свого жіночого здоров'я. Адже збої кожної фази менструального циклу можуть бути сигналом, що свідчить про розвиток якого-небудь захворювання. Також збої можуть говорити про проблеми в її репродуктивній системі. Крім того, точне прогнозування щомісячного циклу можуть підвищити шанси на настання зачаття або, навпаки, запобігти настанню небажаної вагітності.

0
репостів
0
репостів