5 груп товарів, які можна вигідно продати онлайн

SBOПродаж і покупка товарів через Інтернет з кожним роком стають більш популярними, у порівнянні з традиційними способами ведення торгівлі. До того ж, карантинні обмеження змусили підприємців, які зовсім не мали справи з онлайн торгівлею, дещо переглянути методи ведення бізнесу. Так, почали пропонувати послуги, товари з допомогою спеціальних сервісів бізнес оголошень - sbo.ua, соціальних мереж та онлайн маркетплейсів. Що і як вигідно можна продати онлайн, читайте далі.

Популярні групи товарів для продажу через Інтернет

Створити інтернет-магазин - досить коштовна річ, яка потребує значних капіталовкладень. Але що робити, якщо є товари для продажу чи власне виробництво, але немає можливості відкрити власний онлайн магазин? Розглянемо найпопулярніші методи продажу на прикладі 5 груп товарів, які вигідно продавати онлайн:

  • косметика;
  • взуття;
  • китайські товари;
  • телефони;
  • товари для авто.

Товари групи косметики

Як не дивно, українці найбільш активно купують косметику через Інтернет. Вона є однією із найпопулярніших ніш онлайн-торгівлі. Косметичні продукти можна продавати з допомогою соцмереж та онлайн дошок оголошень.

Чим краще оформлено інформування про продукт, тим ефективнішою буде реклама, адже люди полюбляють не просто переглядати фото продукції та її склад, а й розуміти чим один продукт відрізняється від іншого, як обрати помаду під тип шкіри і так далі.

Блог, відеоролики можуть вигідно виділяти продукцію та методику продажу серед інших, які можуть значно підвищити продажі косметики.

Реалізація взуття

Продаж взуття через Інтернет має суттєві переваги:

  • ви не сплачуєте оренду за приміщення для торгівлі, а це суттєво впливає на вартість товару;
  • є можливість працювати по системі дропшипінгу, тож немає потреби зберігати взуття у себе чи на складі. Усі операції можна оформити напряму з постачальником чи виробником, отримуючи свій процент з продажу взуття.

Організувати такий бізнес можна також і через соцмережі, і через маркетплейси та сервіс бізнес оголошень SBO. Однак варто пам'ятати й про високий ймовірність можливих повернень, адже взуття може не підійти по розміру або ж бути незручним. 

Продаж китайських товарів

Товари з Китаю не тільки популярні, а й значно дешевші. Тому на них можна непогано заробити якщо:

  • працювати по системі дропшипінг з перевіреним продавцем з Китаю, де постачальник самостійно доставляє товар покупцю;
  • продавати гуртом. Однак тут конкуренція висока, тож для успіху необхідно ретельно продумати всі кроки. Вразі успіху можна реалізовувати товар з націнкою більш як 200%

До того ж, варто слідкувати за трендовими позиціями, які на піку популярності у користувачів, адже попит породжує пропозицію. Наприклад, можна зосередити продажі на сезонних продуктах - весною, влітку реалізовувати товари по догляду за садом, городами, а взимку зосередитися на продуктах актуальних цього сезону.

Смартфони

Відсутність ефекту сезонного товару - робить продаж телефонів вигідним бізнесом у будь-яку пору року. До того ж, українці звикли купувати будь-які моделі онлайн, однак націнка тут може бути мінімальною. Завищення ціни може створити неконкурентність з великими мережевими магазинами, які закуповують товари гуртом.

Тож, в такому разі націнка має бути не вищою, ніж 6%. Як збільшити продажі телефонів:

  • провести акцію;
  • залучати онлайн дошки оголошень, соціальні мережі, клауд-месенджери;
  • збільшувати асортимент, пропонувати аксесуари;
  • постійно моніторити ціни постачальників для отримання знижки на продукцію.

Постійна робота в цьому напрямку буде мати позитивні наслідки для росту продажів.

Продаж автотоварів

Збільшення продажу автомобілів та кількості водіїв на дорогах позитивно відбивається на реалізації автомобільного приладдя. До того ж, у деякі сезони попит на автомобільні товари зростає у рази. Наприклад, взимку продажі на такі групи товарів збільшуються майже на 50 відсотків.

Деякі з товарів актуальні цілий рік. Це можуть бути відеореєстратори звичайні або такі, які вмонтовані у дзеркало заднього виду, а також запчастини для авто. Популярні товари й для тюнингу, тож більшість покупців це переважно представники автомайстерень та СТО. Щоб продавати було вигідно варто:

  • орієнтуватися на запчастини, які часто потребують заміни: акумулятори, колодки гальмівні, різні фільтри, масло, рідини і так далі;
  • мати в асортименті аксесуари для авто;
  • пропонувати для покупки товари, які користуються попитом на даний час.

Звичайно, це лише приклади того, що продавець може продавати через Інтернет, однак вміла пропозиція та якісний сервіс - будуть гарним початком для розвитку власного бізнесу. З допомогою безкоштовних оголошень, соцмережам є шанс розвинути справу без значних грошових вкладень, а якщо все піде добре, то в майбутньому можна буде організувати власний інтернет-магазин. Тож, якщо є можливість - варто використовувати усі методи та засоби для продажу своїх товарів.

0
репостів
0
репостів