Які бувають жіночі халати і історія їх походження

Халат - невід'ємна частина гардероба кожної жінки, їх виробляють з різних матеріалів як натуральних, так і синтетичних. Перебуваючи вдома ми з великим задоволення носимо халат, адже він дуже зручний і практичний. Деякі використовують його і на роботі: медсестри, лікарі, фармацевти, продавці. А ось коли халат «з'явився на світло»?

Але спочатку хочимо порадити де варто купити халат жіночий. Радимо звернутись до компанії «Пані Яновська™». У нас хороші лекала, правильні розміри, низька ціна від виробника, швидка обробка замовлень, відправка день в день.

Історична довідка про халатах

Батьківщиною халата вважається Схід, халати шили з широкими рукавами з шовкової тканини з різними малюнками в національному стилі. Згодом дизайн халата змінювався, він ставав вже, то з гудзиками, то без, мода вносила свої корективи. В Європу халати прийшли з Туреччини, вони були дуже теплі, так як житла погано опалювалися і це був ідеальний варіант домашнього одягу. Згодом фасон змінився до невпізнання, зараз для їх пошиття використовують різні матеріали: шовк, кулірка, велюр, інтерлок і ін.

Види халатів

1. Халат з інтерлоку

Інтерлок - 100% бавовна з нестандартним переплетенням волокон (двостороннє переплетення), тканина погано тягнеться. За якістю матеріал ділиться на: високе, гарне, низьке. При виборі халата з такої тканини потрібно звертати увагу на нерівності матеріалу, чим їх менше тим вище якість матеріалу.

2. Халати з велюру

Велюр - це натуральний матеріал, використовуються для виробництва велюру вовняні, бавовняні, шовкові волокна. Такий халат незамінний в прохолодну погоду до того ж тканину дуже міцна.

3. Халати з кулірка

Кулірка - натуральний і дуже тонкий матеріал виготовлений з бавовняних волокон з додаванням лайкри або еластану. Незважаючи на те що тканина дуже тонка в той же час і дуже міцна за рахунок добавок, використовується в пошитті халатів та дитячого одягу. Халат з такої тканини не сідає після прання.

4. Халат з шовку

Шовк - буває натуральний і штучний, натуральний отримують з кокона гусениці шовкопряда, батьківщиною шовку вважається Китай. Цей матеріал зарекомендував себе протягом століть, завдяки своїм унікальним властивостям, красивому блиску.

Халати бувають різними не тільки за матеріалами, а й по призначенню: домашній халат, банний халат.

Головне вибираючи халат він повинен бути зручний, а матеріал приємний тілу, тоді такий виріб залишиться у Вашому гардеробі на довгий час.

0
репостів
0
репостів