Xiaomi знову «ламає» Mi A3 черговим оновленням

mia3update1Схоже, Xiaomi доведеться серйозно подумати про те, чи є їм сенс продовжувати лінійку смартфонів, які підтримують програму Android One. Не можуть вони ж всерйоз вірити, що користувачі закриють очі на вже мільйонне оновлення ПЗ, яке принесло чергові критичні баги. Скоро оновлення від Xiaomi стануть синонімом вірусу, заносимого самим виробником.

Крайнє оновлення системи для Mi A3 знову показало, що Xiaomi не дружать зі стокових андроїдом. На глобальні варіанти Mi A3, з якоїсь причини, був відправлений мексиканський варіант прошивки. Оновлення відправляється з номером V11.0.3.0.QFQMXTC (мексиканський оператор) замість QFQMIXM (глобальний варіант), і Xiaomi попередила користувачів не встановлювати цю версію прошивки.

Користувачі, які встановили це оновлення скаржилися на значні проблеми зі смартфоном, головною з яких стала неможливість розпізнавання другої SIM-карти. Уявляєте, наскільки все погано з контролем якості компанії, раз поновлення забирають частину апаратного функціонала? Добре якщо поряд є хороший сервісний центр Xiaomi, де можна відкотити оновлення назад.

Оскільки в оновленні не було зазначено номер збірки, користувачі вирішили, що їх чекає звична глобальна прошивка з останнім патчем безпеки. Але насправді це було червневе оновлення для смартфонів мексиканського оператора Telcel Mi A3. Xiaomi називає відправку просто «серйозною помилкою» і не згадує, що насправді це оновлення призначалося для певного оператора. Для тих, хто вже встановив оновлення у компанії, схоже, поки немає рішення проблеми.

На офіційному форумі компанія попереджає:

«Ми постараємося вирішити проблему, але ... ще раз ... не оновлюйтесь (якщо ще не оновилися)!»

Невдачливі користувачі можуть спробувати повернутися до попередньої версії збірки, використовуючи Xiaomi Flash Tool. Але пам'ятайте, що всі дії ви виконуєте на свій страх і ризик. Краще дочекатися офіційної заяви від компанії.

0
репостів
0
репостів