Які 5 місць на Волині варто відвідати?

Волинь – мальовничий край, де є багато лісів і озер. Це регіон, який вважається одним із найдавніших в Україні. Там жили слов’яни ще за кам’яних віків. А зараз прекрасна природа й благодатні землі приваблюють тих, хто хоче добре відпочити на природі. Часом у регіоні відбуваються цікаві заходи, які освітлюють новини Волині. Тож можна вдало поєднати, наприклад, купання у водоймі й різні розваги.

Також Волинь відома значною історично-культурною спадщиною. До сьогодні збереглося чимало архітектурних пам’яток різних періодів. Про цікаві об’єкти, туристичні маршрути й життя регіону загалом можна дізнатися тут: https://www.volyn.com.ua/. А поки пропонуємо 5 місць на Волині, які слід відвідати.

Куди варто з’їздити?

1. Замок Любарта

Він вважається візитною карткою як Луцька, так і всієї області. Замок належить до українських чудес. Його ви можете споглядати на зображенні, яке є на 200-гривневій купюрі. Вважається, що його побудували у 14-15 столітті. Його кам’яні стіни ховають музей дзвонів (він єдиний в Україні). Також ви зможете відвідати музеї, пов’язані з керамікою, зброєю та друкарством. Особливо допитливі оцінять камеру тортур. Біля замку – на його території часто проводяться незвичайні фестивалі й навіть турніри лицарів.

2. Музей Лесі Українки

Він розташований поблизу Ковеля. Леся Українка народилася в с. Колодяжне, саме там вона написала свої перші творі й відому драму-феєрію. В селі збереглися родинні садиби Косачів, де зараз є музей. Приїхавши туди, ви можете побачити сімейні речі та старі фотографії. Це чудова нагода поринути в атмосферу тих часів і дізнатися більше про життя письменниці.

3. Зимненський монастир

Спочатку він називався «Свята гора». Монастир заснував князь Володимир понад тисячу років тому – у 1001 році. Зараз це історико-культурний комплекс, у складі якого 2 церкви, вежа, оборонні стіни й старі ворота. Також люди приїжджають сюди, щоб побачити мощі єпископів із Володимира-Волинського.

4. Резиденція Радзивілів

Вона створена у XVI столітті й досі збереглася доволі добре. Це великий замковий комплекс, де жив славетний рід Радзивілів. Щоб подивитися на це місце, потрібно приїхати до Олики. До комплексу належать два костели, замок, церква та Луцька брама. Такою була колишня резиденція Радзивілів.

5. Шацькі озера

Це цілий комплекс озер, які відомі на всю Україну й не тільки. Понад 30 водоймищ вважаються заповідником Юнеско. Найвідоміше з Шацьких озер – це Світязь. Воно найглибше у нашій країні, а також найбільше з тих, що належать до комплексу. Там надзвичайно чиста вода. Вона вважається ще й цілющою, адже містить багато срібла, мінералів і гліцерину. Це заповідна місцевість, де можна зустріти рідкісні рослини й тварини. Деякі з них занесені до Червоної книги України.

У багатьох місцях вам запропонують різноманітні послуги, які допоможуть вам сповна відпочити. Якщо заплануєте подорож на Волинь, додайте ці об’єкти до списку тих, які варто відвідати. Цей край зможе вас здивувати.

0
репостів
0
репостів