Незвичайні традиції святкування дня народження у всьому світі

День народження! Ми звикли вітати один одного за допомогою реальних, або віртуальних листівок, дарувати подарунки і видумувати яскраві та влучні привітання. Це для нас звично.

Зараз без проблем можна знайти готові ідеї для привітань з днем народження за іменами, або за роками. Наприклад, якщо вам потрібні привітання чи картинки на 5 років - шукайте тут, на 6 - тут, потрібні на 18 - тримайте посилання. Але звичними для нас вітаннями задовільняються не скрізь.

Хто ж не любить того дня в році, коли ви незручно сидите з дурною посмішкою на обличчі, а люди, яких ви може і не знаєте, співають у верхніх відділах легень: "З днем народження-а-а-а-а". Якщо відверто, то традиція є досить дивною, але виявляється, є навіть більш дивні способи, за допомогою яких люди у всьому світі відзначають день народження.

Підкидання (Англія та Ірландія)

Якщо вам трапилось святкувати свій день народження в компанії якихось друзів з Англії та Ірландії, не дивуйтеся, коли настане той момент, що вони візьмуть вас за руки та ноги і "підкинуть" вас у повітря а потім повернуть на підлогу - і потім знову, і знову, поки кількість «злетів» не досягне вашого новоку віку.

Побиття ременями (Польща)

День народження на 18 років - це велика річ у Європі - ти раптом опинишся перед багатьма захоплюючими новими можливостями, тобі не потрібно дозволу мами й тата, щоб щось робити, і ти вже не дитина. І щоб вітати вас у дорослому віці, поляки 18 разів ударять вас по попі ременем перед усіма вашими гостями посеред вашого дня народження. Не зовсім зрозуміло як це коментувати, тож давайте просто залишимо його тут і посунемося трохи на північ до...

Обезглавлення торта (Данія)

...Де змінюються ролі. Іменинника вже не катують, а навпаки він сам перетворюється на мучителя - над їхнім днем народження. У Данії прийнято, щоб іменинний торт (званий Kagemand ) був оформлений і прикрашений так, щоб виглядати як чоловік (якщо це день народження хлопчика) або жінка (якщо це день народження дівчини). Після того, як дитина закінчила задувати свічки, вона відрізала голову тому створінню, в той час як всі інші діти навколо голосно кричали.

Смикання за вуху (Україна, Угорщина, Італія, Бразилія, Аргентина ...)

Ідея показати імениннику, що ви щасливі, що він народився, і ви бажаєте йому щасливого і довгого життя, фактично заподіюючи їм фізичний дискомфорт, не є чужими ні українцям, ні італійцям - вони потягнуть за ваші мочки вух, або повністю за вуха стільки ж разів, скільки років вам сьогодні виповнилося. Така практика поширена також у Бразилії, Аргентині та ще багатьох країнах світу.

0
репостів
0
репостів