Як з'явились жіночі панчохи

3534535Сьогодні жіночі панчохи - це витончений і сексуальний елемент одягу, який полюбився багатьом спокусницям і став невід'ємною частиною гардеробу. Складно уявити, що кілька століть назад панчохи https://kolgot.net/shop/kolgotki/chulki/ були елементом тільки лише чоловічого гардероба.

Спочатку грубі в'язані панчохи носили солдати для захисту від негоди та натертості під час тривалих переходів. Трохи пізніше винайшли машинки, на яких панчішні вироби виготовлялися з найтоншого шовку для представників знаті. Перший професійний верстат з'явився на рубежі 16 і 17 століть і дозволив майстрам прикрашати шовкові панчохи вишивкою із золотих і срібних ниток.

Переломний момент

Одяг настільки тонкої роботи став відмінною прикрасою, на що не могли не звернути уваги представниці жіночої статі. Саме в цей час дизайнери, або, як тоді їх називали - модистки, стали створювати жіночі моделі панчішних виробів.

Поява на ринку моделей для обох статей, як це зазвичай буває, призвело до негласних змін в правилах етикету. Якщо раніше чоловіки могли собі дозволити панчохи всіляких забарвлень, то тепер вони змушені були віддавати перевагу різним відтінкам білого. Для жінок виготовляли білизну бежевого кольору - панчохи закінчувалися у коліна і трималися на спеціальній витонченої підв'язці.

За часів правління Вікторії, королеви Великобританії та Ірландії, цей елемент одягу придбав відтінок розкоші. Цього разу особливу увагу модистки приділяли підв'язкам - їх прикрашали бісером, коштовним камінням, дорогою вишивкою і чудовим мереживом. Задана тоді тенденція актуальна і сьогодні - мереживні і ажурні панчохи знайдуться у будь-якої шанувальниці розкішного білизни.

Приблизно на цей же проміжок часу доводиться нововведення, яке збереглося до наших днів - гумка з каучуку, надійно закріплює панчохи на ніжці.

Зміни в 20 столітті

Балетна антреприза, заснована Дягілєвим, повернула в моду панчішні вироби яскравих забарвлень, які підбирали в тон взуття. Стали популярними так само і фільдеперсові панчохи, які були не так витончені, але зате носилися довго, зберігаючи при цьому свою форму і колір.

Перша світова війна внесла свій вклад в історію панчох - танцівницям кабаре дуже полюбилися панчохи в сітку, не залишили вони байдужими і шанувальників цього яскравого танцю.

У 1936 році американці зробили справжню панчішну революцію. Винахід нейлону дозволило повернутися в той час, коли панчішні вироби були виконані з найтонших матеріалів. Компанія DuPont міцно зайняла лідерство на ринку панчішних виробів. Правда, незабаром Друга світова війна змусила знову звернутися до практичної одязі, а верстати DuPont були перероблені під виготовлення парашутів, мотузки та інших виробів для військових потреб. На щастя, муки модниць тривали недовго: одразу після закінчення війни компанія DuPont відновила виробництво і впровадила на ринок лайкру, яка користується популярністю і до цього дня.

Правила вибору

У сучасному світі панчохи викликають суперечливі почуття в різних колах. Наприклад, араби свого часу вважали, що настільки сексуальний елемент одягу розбещує молоде покоління. Але неможливо заперечувати, що в сучасному світі панчохи - це не тільки гарний, але і дуже зручний елемент одягу для жінок.

При виборі слід звернути увагу на наступні моменти:

Колір.

Елегантні білі панчохи - краще рішення для нареченої, адже такі весільні панчохи будуть відмінно гармоніювати із загальним чином дівчата. А ось в повсякденному житті краще зупинити вибір на чорному кольорі або відповідному відтінку бежевого (так званий «тілесний колір»).

Прозорість.

Матові панчішки виглядають природно, тому саме їх дизайнери рекомендують носити щодня, а ось більш тонкі вироби з лайкрою залиште для важливих випадків або яскравого взуття. Якщо ж такі варіанти вам не до душі, зверніть увагу на панчохи з малюнком - це може бути геометричний візерунок, або квітковий орнамент.

Щільність.

Для літнього періоду оптимальна щільність 20-40 den. Такі ж моделі слід вибирати для відвідування різних урочистостей або важливого вечері, так як саме вони виглядають елегантно і витончено. Коли на вулиці холоднішає, зупиніть свій вибір на більш щільних варіантах в 60 den і більш. Є так само особливі лікувальні компресійні панчохи, щільність яких вам допоможе підібрати фахівець, виходячи зі стадії варикозу.

Варіант кріплення.

Підв'язки сьогодні вже не несуть своєї основної функції - утримувати панчохи на місці. Вони використовуються як декоративний елемент, як своєрідна данина історії і виготовляються на простий нещільної гумці. Сучасні панчохи кріпляться до ніг трьома способами - простий гумкою, силіконової, за допомогою пояса.

Моделі на простий гумці - найдешевші, але і самі незручні, тому що вони не гарантують надійного кріплення на нозі, і саме тому вони поступово зникають з ринку. Панчохи на силіконовій гумці - відмінний повсякденний варіант. Масштаби їх модельного ряду складно собі уявити - тут і найпростіші панчішні вироби без вишукувань, і вузька мереживна обробка, і широке

мереживо для особливих випадків, і різного роду прикраси. Пояс для панчіх - кращий вибір, з точки зору медицини та сексуальності. Такі панчохи під пояс не перешкоджають кровообігу і виглядають особливо пікантно.

Вибираючи панчохи як щоденний елемент туалету, пам'ятайте, що ніхто не повинен знати про те, що саме на вас надіто (винятки можуть там ваш предмет спокушання - легкий натяк на наявність мереживний гумки під розрізом елегантного сукні додасть пристрасті в ваше побачення).

0
репостів
0
репостів