Історія появи та розвитку бластерів Nerf

Бластеры Нерф nerfblaster.com.ua відомі повсюду і займають заслужено перше місце серед самих жаданих іграшок для хлопчиків різного віку. Приголомшлива реалістичність, максимальна безпека і простота іграшки забезпечують беззаперечну репутацію даного бренду, що виражає свою багатогранність і не перестає поповнюватися новітніми моделями. Про те, як зароджувалася тріумфальна історія бренду, якими відмінними характеристиками дивує кожна модель зброї і чому саме цим іграшкам слід віддати перевагу, ми розповімо в цій статті.

Історія бренду Nerf

Мегапопулярний нині бренд був заснований в 1960 році компанією Parker Brothers. В основу назви ліг жаргонний вислів «Nerf bar», що означало особливу поролонову прокладку, яка в кінці 60-х років встановлювалася на автомобілях під час гонок по бездоріжжю для захисту від пошкоджень, коли інше авто його підрізало і відтискувало на узбіччя.

Яке відношення ці пристосування мають до бластерів? Правильно, ніякого - в той час компанія планувала випускати волейбольні м'ячі. Але замість них в 1970 році було запущено виробництво пружних м'яких м'ячиків діаметром 102 мм під назвою Nerf Ball. Вони складалися з губчатого поліуретанового матеріалу, добре стрибали і пружили, і при цьому були безпечні як для дітей, так і для оточуючих предметів: не завдавали травм і не пошкоджували тендітні вироби інтер'єру.

Від кульки до першої іграшкової зброї

Гра в м'які поліуретанові кульки отримала назву Нерфбол і стала мегапопулярною: було продано більше 4 мільйонів кульок. 

Далі в історії компанії почався довгий 19-річний період, в ході якого іграшкові кульки зазнавали змін і поступово трансформувалися в першу модель пістолета Blast-A-Ball. 

Він був випущений 1989 році і був далекий від сучасних іграшок, представляв собою пластикову трубу з ручкою, а натиснувши на неї тиск повітря вистрілював 1,5-дюймовими кулями, які могли пролітати до 40 футів.

Подальші моделі

У 1991 році з'явився перший лук Bow 'N' Arrow, який стріляв уже 11-дюймовою стрілою з поліуретану.

1992 рік ознаменувався виходом Sharp Shooter, першого бластера, який стріляв уже дротиками, схожими на сучасні «снаряди» Нерф: 1-дюймовими широкими пінопластовими трубками, порожніми всередині, з пластиковими наконечниками.

Вже через рік, в 1993 році з'явився молоток Rip Blast з простим механізмом, який потрібно було відтягнути і відпустити, і з дула вилітали обтічні снаряди Micro Дартс.

Справжня Ballzooka була випущена в 1994 році і стала дуже затребуваною серед хлопчаків: 5 обертових камер дозволяли вистрілювати 15 балістичних куль менше ніж за 6 секунд.

У 1996 році розроблена серія бластеров Max Force Manta Ray, які були схожі на хижих тварин.

У 1997 році шанувальники бластерів познайомилися з Cyber ​​Stryke RotoTrack: могутньою зброєю з вражаючим зовнішнім виглядом.

1998 рік - це знаменна дата в історії Нерф: саме тоді був випущений Hyper Sight Expand-A-Blast, бластер, який зовні вже був схожий на сучасну іграшкову зброю. При відтягуванні чорної ручки розширювався стовбур і шток, і бластер збільшувався в довжині практично в 2 рази.

У 1999 році випущено зброю, схожу на космічну: Airjet Power Plus SplitFire обтічної форми зі зручною ергономічною ручкою.

З 2000 року компанія стала модернізувати іграшки, і кожна з них виходила феноменальною: моделі на батарейках, скорострільна автоматична зброя, ланцюгової кулемет з дротиками, нові види боєприпасів, які пролітали все на більшу відстань і залишалися такими ж безпечними.

Історія Нерф на цьому не завершується - виробник регулярно оновлює лінійку продукції, роблячи іграшкову зброю все більш фантазійною, функціональною і надійною. А ми даємо хлопцям шанс випробувати його в бою!

0
репостів
0
репостів