Відеоспостереження для приватного будинку: приклад реалізації проекту

Питання забезпечення безпеки у приватному будинку стоїть гостріше, ніж у міській багатоповерхівці. Завдяки сучасним технологіям ви можете організувати ефективну систему відеоспостереження відповідно до вашого бюджету та запиту. У цій статті ми поетапно розповімо про те, як реалізували проект відеоспостереження у приватному будинку, розташованому у Київській області.

Наш клієнт звернувся до нас в компанію Nadzor із проханням підібрати обладнання, змонтувати, під’єднати й налаштувати його для роботи на території приватного будинку.

Ось які завдання поставив перед нами клієнт:

  • цілодобове спостереження за територією;
  • спостереження за стоянкою за межами приватного будинку, біля паркану та дороги;
  • якісна картинка як на денному, так і нічному запису;
  • максимально широкий кут огляду;
  • можливість зберігання записів в архіві як мінімум протягом двох тижнів;
  • віддалений доступ до камер у режимі реального часу і до архіву з ноутбука та мобільних гаджетів;
  • ідентифікація осіб у точках проходу — вхід, ворота, хвіртка, тераса;
  • акуратний, непомітний монтаж, красиві камери;
  • простий інтерфейс;
  • можливість виведення картинки на телевізор;
  • автономна робота у разі перебоїв з електроенергією.

План розташування всіх пристроїв системи відеоспостереження

Аби система відеоспостереження виконувала всі ці завдання, була зручною у використанні й ефективною, необхідно розпланувати всі дії, скласти список необхідного обладнання та схему території, що охороняється. На схемі необхідно розмістити все обладнання, щоб побачити, як камери покривають територію. Важливо уникнути «мертвих зон», в яких проникнення грабіжників може бути непомітним. Щоб скласти таку схему, наші фахівці ретельно оглянули об’єкт разом з клієнтом.

Після огляду об’єкта було складено схему розміщення восьми IP-камер. Ми підібрали найкращі місця для встановлення комунікаційного обладнання, блоку безперебійного живлення та реєстратора.

Для цього об’єкта ми вибрали обладнання бренду Dahua, оскільки воно поєднує у собі високу функціональність, гнучкість, надійність і при цьому доступну ціну.

З огляду на вимоги клієнта до відеоспостереження, ми вибрали модель Dahua IPC-HDW4231EMP-AS (камери К1-K7 на схемі):

— широкий кут огляду;

— інфрачервоне підсвічування;

— висока роздільна здатність.

Для установки IP-камер були обрані точки на висоті 2,5-3 метрів для спостереження за воротами, хвірткою, входом і терасою.

Восьма IP камера (К8) для спостереження за стоянкою, ділянкою біля дороги та парканом була встановлена вище — на рівні 2-го поверху будівлі, тобто на висоті близько 6 метрів.

Схема підключення

Для підключення всіх камер до РоЕ-комутатора використовується кабель звита пара. Комутатор підключається до відеореєстратора за допомогою інтернет-роутера. Вся техніка живиться через джерело безперебійного живлення (ДБЖ).

Далі ми покажемо, як виглядає кожна встановлена камера.

Встановлення камер

На схемі системи відеоспостереження ви бачите, що камера К1 здійснює спостереження за дорогою і частиною двору. Ця камера розташована безпосередньо на стіні будівлі, тому ми обрали спеціальний кронштейн Dahua. Він не тільки виглядає дуже акуратно, але і гарантує надійність кріплення камери, а також ізолює всі з’єднання.

Камери К2 і К3 покривають задню частину двору.

Камери К4 і К5 повністю охоплюють праву частину двору й альтанку.

Камера К5 також захоплює й альтанку.

Камера К6 відмінно захоплює стоянку перед гаражем, ворота, а також частково захоплює хвіртку.

Камера К7 спостерігає за парадним входом, хвірткою і всієї частиною двору перед входом.

Камера К8 завдяки поворотному механізму захоплює всю територію перед входом, дорогу, стоянку біля будинку, а також частково ділянки сусідів. Камера має 4-кратний оптичний зум, тому будь-який об'єкт можна наблизити і добре розглянути.

Встановлення супутнього обладнання

Аби система відеоспостереження працювала, необхідно також встановити відповідне мережеве обладнання, реєстратор, телекомунікаційну шафу.

Реєстратор виконує запис і обробку вхідного потоку. Для цієї мети ми обрали мережевий реєстратор NVR4108-4KS2 серії Dahua Lite. Це 8-канальний реєстратор, тому до нього можна під’єднати всі 8 камер одночасно. Для зберігання даних у реєстратор було встановлено жорсткий диск ємністю 4 ТБ (серія Seagate Sky Hawk). Він дозволяє зберігати записи за останні 14 днів і перезаписувати інформацію.

Завдяки тому що реєстратор підтримує технологію кодування відео H.265, відео добре стискається без особливої втрати якості, тому диска на 4 ТБ достатньо для двотижневого архіву відео.

У нашому плані можна побачити, що реєстратор встановили у кімнаті та під’єднати до телевізора й інтернет-роутера. Решту обладнання — комутатор, ДБЖ NADZOR 12-48В 8А і акумулятор 12В 20Ач — встановили в гаражі у спеціальному комутаційному боксі. Це обладнання, яке досить підключити один раз, тому воно не повинно захаращувати кімнати будинку, отже може бути компактно розміщено у підсобному приміщенні.

Тут зупинимось докладніше на ДБЖ NADZOR 12-48В 8А. Завдяки йому система зможе працювати без збоїв у разі відключення електроенергії протягом 7 годин.

Віддалений доступ до камер і відеоархіву

IP-відеоспостереження легко виконує завдання віддаленого доступу до камер у режимі реального часу та до архівів відео. Для цього досить встановити відповідну програму на смартфон.

У нашому випадку ми встановили безкоштовну програму iDMSS для смартфона iPhone (додаток є в AppStore). Завдяки цьому додатку при підключенні до інтернету через 3G або Wi-Fi користувач отримує доступ до камер і архіву в будь-якій точці землі. Програма проста у використанні й має русифікований інтерфейс.

Щоб переглядати відео та камери з ноутбука, використовується програмне забезпечення SmartPSS. Це софт професійного рівня, за допомогою якого можна також зберігати відрізки відео на жорсткий диск. Програма також має російськомовну версію і проста у використанні.

Після установки і підключення обладнання ми показали клієнтові, як працює система відеоспостереження, як її потрібно і можна використовувати, допомогли освоїти ПО і мобільний додаток.

Сподіваюся дана стаття була для Вас корисною. Якщо Вам необхідна установка відеоспостереження звертайтеся в нас в компанію Nadzor. Ми підберемо відповідне обладнання, а так само проведемо монтаж на найвищому рівні!

0
репостів
0
репостів