Радіо, як альтернатива вимкненому телебаченню

ArticleImage 15350Телебачення сьогодні є чи не одним із ключових джерел інформування населення, однак не у всіх регіонах є безперешкодний доступ до нього. Тож, радіо як найпростіше і традиційне джерело отримання новин України та світу не варто недооцінювати. Зокрема є два способи підключитися до радіо - онлайн та з допомогою радіоприймачів, якими все ще активно користуються українці.

Як під'єднатися до радіо онлайн?

Загалом є три різні способи слухати радіостанції України, проте найголовніше, що повинен мати слухач у цьому випадку - стабільне інтернет підключення. Радіо можна слухати на будь-якому мобільному гаджеті або персональному комп'ютері.

Що стосується підключення онлайн, то доступні такі варіанти, як:

  • через сайти з можливістю слухати різні станції безпосередньо через браузер. Як правило, радіо завантажується автоматично при завантаженні сторінки;
  • через невеликі онлайн програвачі, які необхідно завантажити на ПК;
  • мобільні додатки для Android та iOS.

Сервіс Uradio є саме тим ресурсом, який дозволяє безкоштовно слухати радіо будь-яких жанрів з допомогою браузера. Слухати актуальні новини, прогноз погоди, спортивні події та афіші - усе це можливо за відсутності трансляції телебачення.

Що робити, якщо немає зв'язку?

Разом із тим, така робота радіо може бути обмежена, якщо існують проблеми зі зв'язком. Наразі в Україні діє національний роумінг, який дозволяє бути в мережі та перемикатись між різними мобільними операторами. це дозволяє користуватись мобільним зв'язком та інтернетом навіть, якщо відсутній свій сигнал оператора.

Вперше роумінг почав працювати у зоні бойових дій у межах Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької, Сумської, Кіровоградської, Полтавської областей. Пізніше у центральній частині країни та планується по всій території.

Щоб підключити пристрій, необхідно зайти у налаштування смартфону та обрати у списку доступну мережу вручну. Далі варто перевірити зв'язок, зробивши виклик чи надіславши смс. Таку операцію зможе зробити самостійно будь-який користувач.

Оскільки є гостра потреба у донесенні актуальної інформації для українців - мобільний зв'язок є чи не єдиним джерелом, яке дозволяє отримувати і відео, і текстовий, і аудіоконтент адресно. Радіо у свою чергу потребує мінімум трафіку та грає важливу роль у інформуванні населення, особливо на тимчасово окупованих територіях.

0
репостів
0
репостів