Особливості вибору сонячних панелей для туризму

solnechnaya panel ecoflow 110w solar panel 84857554673566 70277b546fВ останні роки з розвитком технологій, використання та купівля сонячних панелей значно зросло. По-перше, енергія, яка виробляється за рахунок сонця є абсолютно безкоштовною та екологічною, її можна як споживати, так і продавати, а по-друге, вона є незамінним джерелом живлення там, де немає змоги отримати традиційну електрику у користування. Складна сонячна батарея - саме те, що дає енергію будь-де та будь-коли, особливо, якщо це екстремальні туристичні умови. Тож, посилання на неї та усі тонкощі вибору варто одразу врахувати при купівлі, аби відпочинок був комфортним та насиченим.

Що являє собою портативна сонячна панель?

Сьогодні сонячні батареї не тільки доступні кожному, а й мають різне призначення, потужність та тип панелей. Що стосується саме компактних панелей, то вони ідеально підходять як для туризму, так і для власного користування, як альтернативне джерело енергії.

Вони являють собою комплекс панелей, які здатні поглинати сонячні промені та їх енергію, перетворюючи останню на теплову чи електричну. Накопичуючи енергію у спеціальних фотовольтаїчних комірках вдається отримати з одного модуля вихідну потужність від 100 Вт. Фотовольтаїчна система може містити у собі як одну панель, так і декілька з можливістю приєднання інвертора, акумулятора та сонячний трекер, який встановлюється, як правило у стаціонарних панелях.

solnechnaya panel ecoflow 110w solar panel 99725612503018Портативні складні моделі пристосовані до умов постійного транспортування та використання у різних погодних умовах. Зазвичай, мають захист від пилу, води та випускаються у спеціальній плівці, яка не дає ультрафіолетовим променям сонця руйнувати виріб.

Складною батареєю можна заряджати мобільні пристрої, портативну техніку та електростанції, а також забезпечувати безперебійне їх живлення.

Критерії підбору панелей

Сонячні батареї мають бути простими у використанні на надійними, адже це робота з електрикою, а значить безпека має бути на першому місці. Крім того, ключовими факторами при купівлі портативної системи є:

  • розмір та вага, адже чим більше пристроїв необхідно заряджати, тим більше має бути потужність панелі. Туризм на авто дасть змогу користуватись більшою за розміром і важчою моделлю, але якщо це похід - варто зупинити вибір на легкій та розкладній;
  • сумісність - наявні порти допоможуть зорієнтувати які пристрої можна під'єднати до панелі, тож і це потрібно врахувати;
  • зручність встановлення. Як правило, портативні пристрої легко встановлювати де завгодно, а завдяки комплектування чохлом, його можна використовувати в якості підставки;
  • зносостійкість важлива у будь-якому разі, тож клас захисту має бути IP67;
  • час заряду та роботи знадобиться, аби знати скільки часу потрібно для заряду пристроїв. У поході кращим варіантом буде комплектація системою акумуляторів, які просто можна перезаряджати від сонця.

solnechnaya panel ecoflow 110w solar panel 85535102035108 8e4f498db0Окрім того, при користуванні панелями необхідно підтримувати чистоту виробу, аби станція працювала правильно та чітко. Сонячне світло має добре проникати до комірок, тож звичайна губка та вода допоможуть у цьому. Купуючи сонячні панелі, не усі власники знають, що чистити їх не можна абразивними засобами, щітками, жорсткими губками. До того ж під час роботи, вони дуже нагріваються. Варто зачекати доки панель охолоне і тільки потім займатись прибиранням.

Також батареї не люблять надмірного тиску. Це може призводити до пошкодження елементів поглинання. Тож, якщо виникли проблеми при роботі станції варто перевірити, чи чисті модулі та що потрібно зробити, аби підтримувати максимальні показники при роботі.

0
репостів
0
репостів