Рушникосушка чи радіатор: що встановити у ванній кімнаті

irsaparpa23horizontal3 1000x1000Зазвичай наш ранок розпочинається саме з ванної кімнати. Тут ми починаємо заряджатись гарним настроєм на день, а ввечері знімаємо напругу. Тож, вигляд та атмосфера цієї кімнати має бути до душі, а для цього варто більше уваги приділити дизайну, аксесуарам та навіть вигляду елементів опалення, яких є безліч у teplogarant. На щастя, ринок пропонує велику кількість вітчизняних та європейських виробників як радіаторів, так і рушникосушок різних форм, матеріалів та розмірів. Тож, залишається лише одне - обрати найбільш оптимальний варіант для підтримки комфортної температури, сушіння білизни та збереження естетичного вигляду приміщення.

Що врахувати при виборі?

Оскільки для обігріву ванної кімнати використовують радіатор чи рушникосушку, то перш ніж купувати елементи, необхідно врахувати не лише квадратуру приміщення, а й те, чи будуть вони використовуватись для сушіння білизни. Наприклад, для великої кімнати можна придбати і радіатор, і сушку, аби забезпечити оптимальну температуру повітря.

Якщо постав вибір водний радіатор чи сушка, то тут варто враховувати той факт, що зазвичай сушка (гнута труба) - елемент, який підключений до централізованої системи подачі гарячої води. Тобто, круглий рік вона залишається теплою, навіть улітку. Вода, яка проходить через систему є ключовим фактором матеріалу виготовлення сушки, що прямо впливає на ціну виробу. Не дивно, що європейці надають перевагу саме радіаторам через значну різницю у вартості виробів.

wp content uploads 2020 11 mario evro snejk 800h500 1000x1000Стандартно сушка виготовляється у формі U та S у різних варіаціях. Крім того, є сучасні виробники, які пропонують дизайнерські моделі лімітованої серії з нержавіючої сталі, міді, латуні, аби надати їм оригінальності та ексклюзивності.

wp content uploads 2020 10 vasko tulipa gorizontalna 1000x1000Що стосується радіатора, то його встановлення обумовлено практичністю та економічністю. Перш за все, він працює по сезону та не має обмежень по матеріалах, які заздалегідь розраховані на нормальні параметри теплоносія. Однак варто враховувати, що його основна функція - обігрів приміщення, а не сушка одягу чи рушників. Це недорогий, зручний, функціональний та стильний елемент дизайну, адже може виготовлятись у будь-яких формах та матеріалах та прикрашати стіни ванної кімнати.

Дизайнерські радіатори та їх переваги

Ексклюзивні дизайнерські радіатори можуть стати справжньою окрасою будь-якої ванної кімнати, а принцип їх роботи та різновиди однакові для усіх, адже є:

  • трубчасті - зі зварних труб з металу;
  • пластинчаті - зі суцільною зовнішньою пластиною (-нами) з трубами, де циркулює вода;
  • секційні, де кожну секцію можна замінити, або додати за бажанням додаткову.

StelradVertexSwing5.1 1000x1000Такі вироби не прийнято ховати, тож їх зручно встановлювати на відкритому місці для окраси та обігріву. Дизайнерські радіатори можуть бути вертикальними, горизонтальними, з бічним або нижнім підключенням та виготовляються з матеріалів високої якості. До прикладу, у якості матеріалу для теплоносія у деяких моделях використовують полі-бутилен, який повністю перешкоджає появі корозії та придатний для використання навіть низької якості води.

Окрім того, розробники звертають увагу на легкість виробів, тепловіддачу та надійність, тож клієнт вкладає кошти не тільки у красу, а й якість та довготривалість експлуатації.

0
репостів
0
репостів