Яку витяжку обрати для невеликої кухні

ВИТЯЖКА SAMSUNGБільше простору - менше речей, однак чи завжди вдається це реалізувати, особливо для компактної кухні? Адже це центральне місце у всій оселі: тут готують їжу, збираються за столом сім'єю, зустрічають ранок за чашкою кави. Тут хочеться мати усе, починаючи з дрібної побутової техніки і закінчуючи таким важливим пристроєм як витяжка. Сьогодні навіть невеликі вони, на перший погляд, мають достатньо потужності, аби зберегти свіжість, затишок та чисте повітря не тільки на кухні, а й у всій домівці.

Що врахувати при купівлі?

Багато господарів недооцінюють важливість встановлення витяжки в оселі, особливо там, де площа оселі невелика. Адже саме вона допомагає швидко та ефективно позбутись неприємних запахів згорання, смаження та інших процесів, де утворюються випари і які мають властивість накопичуватись у повітрі.

Перш за все, обираючи витяжку тут варто врахувати не тільки особливості її розміщення, а й розміри плити, варильної поверхні. Крім того, необхідно звернути увагу на:

  • конструкцію;
  • потужність;
  • вид фільтру;
  • додаткові характеристики витяжки.

Оскільки мова йде про кухню малої площі, то за конструкцією найбільш вдалими варіантами стануть пласкі, телескопічні пристрої. Вони компактно розміщуються під шафою над кухонною плитою та, на перший погляд, зовсім непомітні. Попри це, за потужністю вони можуть не поступатися конкурентам, забезпечуючи хорошу продуктивність. Наприклад, потужності 400 м³/год буде достатньо для кухні площею 10 кв.м з висотою стелі 2,8 м, враховуючи додаткову потужність на випадок інтенсивного приготування їжі чи пригорання.

Що стосується фільтру, то досить часто виробники встановлюють алюмінієві фільтри, адже їх легко мити (навіть у посудомийці), їх не потрібно замінювати та вони довговічні. Єдиний їхній недолік - відсутність тонкої фільтрації, як у приладах з вугільним фільтром.

До додаткових параметрів вибору відносять тип керування, наявність освітлення, збільшення потужності та індикатора забрудненості фільтра.

Функція рециркуляції

Сучасні витяжки мають також таку функцію як рециркуляція, тобто забруднене повітря потрапляючи до пристрою проходять цикл очистки повітря і повертається знову у приміщення. Такі моделі істотно відрізняються від класичних витяжок з відводом повітря назовні, тобто через вентиляційну систему.

До того ж є варіанти, наприклад, витяжки компанії Samsung, де є можливість рециркуляції та відводу забрудненого повітря. Така функція дозволяє встановлювати прилад будь-де, зі встановленням або без встановлення гофри. Завдяки двом стадіям очищення - грубій та тонкій та спеціально вмонтованим фільтрам, власники отримують на вході поглинання випарів, а на виході - очищене повітря. аби ефект зберігався, так званий вугільний фільтр необхідно міняти кожні 5-6 місяців. 

Враховуючи потреби покупців, на сайті samsung-online.com.ua можна придбати не тільки такий пристрій, а й іншу побутову техніку для кухні та дому, наприклад, посудомийні машини, варильні поверхні, духові шафи, мікрохвильовки та пилососи.

Тож, аби обрати для малої площі кухні витяжку, варто врахувати квадратуру приміщення, потужність пристрою та його функціональні особливості. Завдяки витяжці на кухні та у всій оселі завжди буде чисте повітря, а процес приготування їжі приємним та легким.

0
репостів
0
репостів