Якою повинна бути кімната школяра?

7df67551b6db0ade74d240a7259d2985 1024x697У кожної дитини з певним віком виникає бажання мати свій простір, особливо, якщо це стосується майбутнього школяра. Якщо є окрема кімната - чудова можливість організувати її на роки школи під найнеобхідніше для свого чада, адже тут дитина буде навчатись, відпочивати, зустрічатись з друзями, зберігати власні речі, поринати у творчість, тобто проводити більшість свого часу.

Дізнайтесь, як правильно поставити комп'ютерний стіл на erudyt.net, облаштувати кімнату та що для цього необхідно, аби дитина відчувала комфорт та затишок протягом багатьох років далі у матеріалі.

Правильне зонування - запорука успіху

Перш ніж купувати меблі та декор, варто грамотно підійти до питання облаштування кімнати на предмет її зонування. Зазвичай, батьки не ускладнюють собі задачу і вважають, що достатньо поставити лише найнеобхідніше, аби дитині було комфортно. Однак, якщо це простір дитини, варто врахувати і її думку - чого б їй хотілося мати у власній кімнаті, а чого категорично ні.

Також прорахуйте можливість поділити площу на зони: для навчання, гри, відпочинку. Правильне зонування допоможе налаштуватись на навчання, коли це необхідно та уникнути відволікання дитини на улюблені іграшки. Наприклад, часто робочий стіл встановлюють до вікна, аби ліжко та ігрова зона були позаду школяра. Так дитині буде легше виконувати домашні завдання.

А от ігрова зона має бути організована таким чином, аби дитині було легко як дістати іграшки, книги, інше приладдя та так само усе це прибрати на свої місця. Для відпочинку має бути теж окреме місце, аби дитина розуміла, що час гри завершився та пора відпочивати. Ідеально було б поділити зони перегородкою, однак, якщо місця обмаль, то можна візуально "розбити" зони меблями.

Облаштування кімнати

Найбільш необхідний атрибут будь-якої дитячої кімнати - правильно підібрані меблі під ріст дитини. Особливо це стосується столу та стільця. Найкращим варіантом буде придбати стіл-трансформер та крісло, що регулюється, адже діти ростуть швидко, тож і змінювати меблі кожного року не доведеться.

Крім того, у кімнаті школяру знадобиться:

  • зручні та доступні полички;
  • шафа для одягу, коробки для дрібничок;
  • підвісні органайзери, гачки для одягу;
  • якісні світильники та хороше освітлення;
  • стенд для творчості та нотаток для нагадування;
  • комп'ютер, оргтехніка;
  • зручні ящики для іграшок;
  • куточок для розминки, по можливості - шведська стінка.

Декор можна використати з користю для дитини, адже є безліч варіантів навчального декору. Це і картини-мапи, і ловці снів у вигляді сонячної системи тощо. Не менш важливим є кольорова гама кімнати, яка має бути у стриманих, не надто яскравих кольорах. Вони можуть дратувати дитину, збуджувати нервову систему, а от окремі яскраві акценти у вигляді різнокольорових пеналів, кошиків для паперу, картин зробити можна.

Тож, найголовніше, що має бути у кімнаті школяра - це відчуття затишку, особистого простору та зручно облаштовані зони, які умовно можна поділити на робочу, ігрову та для відпочинку. Також варто приділити увагу меблям, декору та кольоровому оформленню простору, тоді дитина буде в задоволення навчатись, займатись творчістю та проводити час з друзями у власній кімнаті.

0
репостів
0
репостів