Як легко та швидко приборкати самокат

Самокати

Катання на самокаті – це не тільки захопливе, але й корисне заняття. Познайомитися з новими моделями можна на сайті інтернет-магазину Панама https://panama.ua/categorys/76435/. Катання на цьому транспортному засобі сприяє виробленню правильної координації рухів, а також вчить цілеспрямованості, здатності відчувати швидкість, допомагає подолати комплекси та побоювання.

Серед інших переваг відзначимо:

  • простоту конструкції та її невелику вагу;
  • можливість урізноманітнити прогулянки та доповнити їх фізичною активністю й позитивними емоціями;
  • будь-яка модель займає мінімум місця у квартирі та легко поміщається в багажнику автомобіля;
  • подібна розвага викликає інтерес як у хлопчиків, так і у дівчаток;
  • можливість тривалого використання й широкий діапазон цін;
  • платформа для ніг розташована низько, з неї легко зіскочити, а значить ймовірність отримання травми невисока.

Правильна підготовка

Основним показником того, що дитина готова до освоєння цього транспортного засобу, є вміння самостійно ходити без опори чи підтримки дорослих. Моделі для малюків 12-18 місяців мають спеціальне сидіння для відпочинку, доповнені батьківською ручкою. Але найчастіше діти користуються ними як пасажири, тому особливих навичок і вмінь вони не формують. Приблизно у 2 роки пробуємо перейти до повноцінного катання, для чого використовуємо 4-х колісну модель. Хоча такий варіант досить громіздкий у порівнянні з іншими пропозиціями, він має широку деку, яка забезпечує необхідну стійкість та простоту балансування.

Якщо дитина під час катання відчуває себе впевнено та фізично добре розвинена, то в 3 роки можна переходити на 2-х колісний варіант. Та коли є проблеми з координацією й відсутня необхідна ритмічність і чіткість рухів спочатку варто освоїти 3-х колісну модель.

Батькам здається, що підкорити самокат зовсім нескладно – достатньо лише постаратися й дуже захотіти. Але в реальності не все так просто. Малюкові потрібні розуміння та підтримка дорослих. Не варто йому розповідати про те, як швидко ви навчилися кататися, а також демонструвати свої негативні емоції, якщо у нього щось не виходить. Перше знайомство з цим транспортним засобом має відбутися вдома.

Спочатку налаштовуємо кермо, перевіряємо надійність кріплень, знайомимося з конструкцією, приміряємо засоби індивідуального захисту. Для тренувальних заїздів вибираємо безлюдну алею з хорошим покриттям. Важливо також правильно підібрати взуття. Воно повинно щільно сидіти на нозі, а також мати неслизьку підошву. Починаємо з того, що вчимося правильно стояти. Одну ногу розміщуємо на деці, іншу ставимо на асфальт, обидві руки знаходяться на кермі, а корпус – в рівному положенні або нахилений вперед. Поступово освоюємо правила управління, вчимося гальмувати й повертати. Практично завжди дитина відштовхується одною ногою. Якщо катання займає нетривалий час (наприклад, 20 хвилин) це не чинить негативного впливу на опорно-руховий апарат. Та коли діти ганяють на самокаті годинами та розвивають значну швидкість, навантаження на хребет і тазостегновий суглоб розподіляється нерівномірно. Тому в процесі підготовки важливо навчити водія-початківця періодично міняти опорну ногу.

0
репостів
0
репостів