Який порошок кращий: рідкий чи сухий?

real 4a7d8a64 9f4f 4f4b 965f 04e49f3f45f8

На сьогодні ринок перенасичений різноманітними засобами для прання та догляду за одягом. На зміну одних брендів приходять інші і споживачі постійно знаходяться у пошуку найкращого порошку. З асортиментом порошків Ви можете ознайомитися в інтернеті за посилання https://www.watsons.ua/ru/708/brand/persil, а також у магазинах Watsons.

Спочатку все було куди простіше, адже існував лише один тип - сухий, згодом, коли з’явився рідкий порошок, почали ширитися постійні суперечки щодо переваг одного над іншим. І не дивлячись на те, що дані продукти вже давно повноцінно є частиною ринку пральних засобів, дані суперечки ширяться й досі.

Склад пральних порошків

На сьогодні діючими речовинами всіх порошків є майже одній й ті ж речовини, серед яких фосфати, сода, ензими, відбілювачі, ароматизатори та компоненти від накипу. Також, на рівні законодавства встановлено норми використання ПАР (поверхнево-активні речовини) у порошках так, як це є головним компонентом у боротьби із плямами, також окремо встановлена норма для дитячих порошків. 

Ензими - речовини, що найкраще діють на плями білкового походження, а саме сліди крові чи вина, але порошки, що містять даний компонент не можна використовувати для шовку та вовни, чи інших натуральних тканин. 

Відбілювачі - речовини, що забезпечують білизну тканин та усувають жовтизну чи сірий колір із одягу. Такі компоненти є ефективними у гарячій воді. Хлоровмісні відбілювачі можуть зруйнувати структуру тканини, тому не використовуються. 

Рідкий порошок

Зазвичай, даний порошок у магазині можна побачити у бутилках чи у капсулах. Саме рідкий формат порошку може розчинятися і в холодній, і в теплій воді та діяти з однаковою силою. Він м’яко впливає на структуру тканини та надає одягу свіжості. Також, однією з найбільших переваг даного порошку є відсутність алергічних реакцій. 

Сухий порошок

На противагу рідкому порошку, на ринку є сухий порошок, який однозначно краще відпирає особливо складні плями та забруднення. Часто, із важкими плямами без такого засобу не обійтися і вони будуть однаково ефективними як для автоматично прання, так і для ручного. 

Що ж обрати: Порошок чи гель?

Для багатьох дозування гелів є більш зручнішим, ніж сухого порошку, особливо якщо це капсули, які ще у магазині у правильному дозуванні. Тоді, як дозування порошку відбувається на око та виходячи з досвіду, що може значно впливати на економічність використання. 

Неодноразово було доведено, що сухий порошок може викликати подразнення дихальних шляхів, очей та алергічні реакції, коли гель у бутлях є абсолютно безпечним та приємно пахне. Також, питання пакування у сухого варіанту є доволі критичним, адже після розпакування є велика ймовірність потрапляння вологи та розсипань, що приносить дискомфорт у використання. 

Сухий порошок розчиняється лише за високих температур, коли гель є набагато ефективнішим та потребує лише 30 градусів води. Також, при використанні гелю одяг не потребує ополіскування, адже порошок не залишає білих слідів на одязі.

Не дивлячись на переваги рідкого порошку, радимо Вам мати на господарстві обидва варіанти.

0
репостів
0
репостів