Настінна плитка - ідеальний стиль кухні та ванної кімнати

Настінна плитка - це простий спосіб прикрасити приміщення і захистити стіни від природного зносу. Зустрічається в основному на кухнях і ванних кімнатах, а також в коридорах, вітальнях, громадських закладах, басейнах тощо.

Переваги настінної плитки

Незалежно від того, купуєте ви дешеву плитку для стін чи більш дорогу, в кожному випадку вона безумовно позитивно впливає на естетику приміщення. Широкий діапазон фактур, кольорів та дизайнів дозволяє створити практично будь-який стиль в кімнаті. У продажу можна знайти класичну плитку, а також ті, що імітують дерево та інші матеріали. Це дозволяє створити різноманітний декор - затишний та одночасно практичний.

Крім цього керамічна плитка для стін має наступні переваги:

  • виготовляється з екологічної сировини, тому нетоксична та безпечна для здоров'я;

  • стійка до вогню і перепаду температур;

  • вологостійка;

  • легка в чищенні та в догляді;

  • довговічна - кожен вид плитки є інвестицією на довгі роки;

  • легка в монтажі;

  • великий вибір форм, розмірів та дизайнів.

Тож не дивно, що сучасні виробники пропонують безліч варіантів, які відрізняються не тільки дизайном, але й технічними характеристиками.

Настінна плитка для кухні та ванної кімнати

Кухня та ванна кімната - це приміщення де найчастіше використовується плитка всіх видів. Тут можна використовувати керамічну, кам’яну або природну плитку з каменю. Однак, вибираючи матеріал для кухні або ванної є кілька речей на які слід звернути увагу, як особливості та основні критерії вибору.

Особливості настінної плити для ванни та кухні

Основна відмінність - клас стирання та стійкості до вологи. Настінна плитка для ванних кімнат повинна мати високий рівень вологостійкості, а для кухні - високу стійкість до забруднень, впливу пари та води. В кімнатах з великою прохідністю важлива стійкість до стирання.

Подальші відмінності стосуються естетики - тут настінні плитки поділяються на глазуровані (глянцеві) та неглазуровані (матові). Глазуровану плитку також простіше чистити, завдяки компактній структурі вони не вбирають пил і бруд тощо.

Критерії вибору настінної плитки для кухні та ванної

Крім рівня волого та зносостійкості рекомендуємо обирати плитку для стін за наступними критеріями.

  1. Щоб запобігти утворенню цвілі й грибка, вибирайте настінні плитки, які не пропускають вологу через стіни.

  2. Обрана плитка повинна не сильно бруднитись та легко чиститись.

  3. Стиль та дизайн - повинен добре підходити не тільки до інтер’єру, але і до меблів, які відіграють особливу роль в кімнатах. Зазвичай дизайн інтер’єру створюються на основі контрасту. Настінна плитка в коричневих відтінках ідеально впишеться в сільський або еко-стиль, якщо ви мрієте про скандинавський стиль, варто вибрати універсальний білий колір тощо.

  4. Обирайте формат та розміри плитки відповідно до величини оздоблювальної поверхні. Великі кухонні плитки на стіні будуть найкраще виглядати у великих приміщеннях. Якщо у нас невелика кухня або ванна, маленькі плитки - квадратні або прямокутні - будуть працювати краще.

Комфортно обрати, ознайомитись з важливими характеристиками, придбати плитку для стін можна дуже легко завдяки інтернет-магазину АРС. В якому не тільки великий вибір, але й швидка доставка відомими перевізниками України. Тому, вам буде не потрібно оббігати усі будівельні магазини рідного міста Шепетівка або Хмельницька, достатньо включити свій комп'ютер, ноутбук або телефон і вже за кілька секунд уся інформація про необхідний товар буде доступна. Тож, цінуйте кожну хвилину та насолоджуйтесь легкими покупками, якісними товарами та доступними цінами вже зараз.

0
репостів
0
репостів