Чи практичні мансардні дахи з полікарбонату?

Практично кожні кілька років через нашу країну проходить менший чи більший град. Найчастіше це явище відбувається між травнем і липнем. Після кожного великого граду в мережі можна побачити багато фотографій, на яких полікарбонат пронизаний дірками. Після того багатьох можуть цікавити ціни полікарбонату в Львові чи іншому місті, адже буде потреба замінити його на новий.

Виникають питання і сумніви, чи справді цей матеріал стійкий до граду, – і якщо так, то в яких випадках він руйнується. Можна замовити полікарбонат у Львові від Modern Plus, адже він має високу якість і вирізняється стійкістю до різних погодних умов.

Дивовижно, що у багатьох випадках із мансардними дахами пошкоджено лише деякі панелі. Також буває, що град на одному об’єкті пошкодив більш товстий полікарбонат на 16 мм, а той, який має 10 мм, лишився неушкодженим. Обидва листи були від одного виробника й встановлені одночасно, при цьому монтаж панелей виконується правильно.

Чому деякий полікарбонат на даху не стійкий до граду?

Деякі виробники представляють сертифікати, які вказують на те, що використаний полікарбонат стійкий до граду. На практиці наведені значення не завжди відповідають реальним погодним умовам, які можуть вас спіткати. Таким чином матеріал не захищає від більших кульових градів, а параметри схожих дощок від конкурентів зазвичай не відрізняються від тих, що мають "сертифікацію".

Та з року в рік використовуються все більш теплі листи полікарбонату: їхнє виробництво зводиться до того, що збільшується кількість камер для заданої товщини. Оскільки полікарбонат однакової товщини повинен мати більшу кількість камер – їх слід просто проріджувати.

Чим тонша дошка, тим меншою є ударостійкість. Але в деяких випадках більш тонкі дошки переносять град краще, ніж товстіші. Описане явище – це результат еластичності полікарбонату: лист меншої товщини має більшу гнучкість, яка здатна поглинати значну частину енергії льодяних шматочків. Однак, щоб це відбулося, полікарбонат також слід вбудовувати гнучко.

Кульки з граду повинні бути дуже великими, щоб пошкодити полікарбонат. Краще вибрати фасадні панелі у Львові від Modern Plus, щоб бути впевненими не лише в якості продукції, а й у правильному монтажі, який виконають спеціалісти компанії. Тоді будівельна конструкція прослужить довго та надійно.

Чому полікарбонат може втратити міцність?

Наведемо основні причини:

  • панелі мають зворотне кріплення;
  • у випадку арочного скління;
  • надмірне згинання панелей;
  • відсутність достатнього зазору навколо окружності полікарбонату (це стосується переважно випадків використання великих форматів дощок);
  • надмірний тиск на листи;
  • відсутність гнучких прокладок;
  • можливість воді залишатися в камерах полікарбонату;
  • згинання листів занадто щільною чи різкою дугою.

Кожен матеріал має визначений радіус вигину. Це означає, що ми не можемо згинати полікарбонат під таким кутом або з такою кривизною арки, як нам подобається. Полікарбонат не може бути більш зігнутим, ніж зазначено його виробником. Найчастіше (якщо компанія не зазначає іншого) це товщина пластини 150 або 175 – ці значення стосуються як твердих, так і камерних панелей.

Надмірне згинання полікарбонату спричинить, подібно до зворотного складання, передчасну деградацію та втрату міцності. Тоді матеріал повільно почне пошкоджуватися: на його поверхні спочатку з’являться мікротріщини, які перетворяться на більші, що призводить до повного розтріскування плит. Якщо ми піддамо такий ослаблений лист граду, то він просто трісне в ситуаціях, коли правильно встановлений полікарбонат буде витримувати значно сильніші удари.

0
репостів
0
репостів