QHA-Media: про Крим, Україну і головне у світі

новостной сайт украина

QHA-Media - це агентство новин, яке одне з небагатьох в Україні має право на висвітлення інформації українською, кримськотатарською, турецькою, англійською та російською мовами. Широкий мовний спектр дозволяє зробити продукцію агенції доступною аудиторії різних країн. Тут можна знайти авторську журналістику, якісні фоторепортажі та оперативну інформацію про події в Криму, Україні та світі.

 

Про Крим вже понад 12 років

Діяльність з надання новинної інформації на сайті qha.com.ua агентство QHA-Media розпочало ще у 2006 році в Криму. За понад 12 років було видано близько двохсот тисяч матеріалів: новин, інтерв'ю, аналітичних статей, фотогалерей і відеорепортажів. Після анексії Криму російськими окупантами, з травня 2015 року, редакція змушена була переїхати до Києва. Проте далі продовжує свою активну діяльність та розвиток. При цьому в центрі уваги новинного порталу досі залишається Крим.

Сайт QHA-Media можна читати українською і російською. Частина матеріалів перекладають англійською. Також діє маленька, але працьовита турецька редакція, яка генерує власний контент.

QHA-Media - це не лише про друковані тексти

Окрім текстових новин та аналітики на сайті QHA-Media також слухати онлайн radio "Hayat". На хвилях цього інтернет-приймача завжди є цікаві спікери з актуальними темами.

Важливим для агенції QHA-Media є реалізований проєкт «Аудіоенциклопедія кримськотатарської культури». Це серія з 25 аудіо випусків про культуру кримських татар та історію кримськотатарської музики. Тут можна дізнатися про сучасних діячів кримськотатарського мистецтва, які вже встигли внести свій внесок у культурний розвиток народу. Презентація проєкту пройшла у вересні цього року в Кримському Будинку. У заході брали участь музикант і фольклорист Джеміль Кариков, режисер Наріман Алієв, літературознавець Джеміле Сулейманова і менеджер у сфері культури Халіл Халілов.

Розуміння самоідентифікації кримськотатарського героя у культурі так само важливі, як і українського героя у культурі. Але для кримськотатарської культури зараз складна ситуація, оскільки територія Криму знаходиться під окупацією. Більшість людей, які могли б потенційно розвивати культуру, не мають змоги фізично це робити. Але редакція агенції QHA-Media на цьому не зупиняється і робить все можливе, що в силах зробити.

Знімок екрана о 12.08.01

Світ має знати про кримськотатарських діячів 

Агентство новин QHA-Media унікальне ще й тим, що доносить світові думки кримськотатарських діячів та експертів. Про цих людей майже не знають за межами Криму, але вони є досить відомими у середовищах кримських татар. Думки таких фахівців також дуже цікаві і вартують уваги світу, тому важливо про них знати і їх чути. Більше про це можна почитати у рубриці “Думки” на сайті агенції.

Якщо ви ще не читаєте QHA media, швидше заходьте на сайт агенції. Там пишуть коротко, цікаво і про головне.

0
репостів
0
репостів