Електродрилі та їх види

При проведенні ремонту вашої квартири або будинку, завжди необхідно підходити відповідально до вибору інструменту. Не важливо, візьмете ви його на прокат або купите новий. Це відноситься і до такої категорії інструменту, як дрилі. Цей інструмент може стати в нагоді вам і після завершення ремонту - для проведення косметичного ремонту або просто для того, щоб повісити картину або полицю на стіну. Ви можете на сайті www.e-altsest.com оглянути весь асортимент та види цього інструменту, ми же в матеріалі коротко опишемо його особливості.

Перша і найголовніша задача, яку повинна виконувати будь-яка дриль, це свердління отворів. Звичайно, для класу цього інструменту притаманне виконання і інших завдань, таких, як розмішування розчинів, закручування і відкручування шурупів та інше. Дрилі бувають звичайними, ударними, які виконують функцію міксера і шуруповерти. Наприклад, ударна дриль makita виконує, крім поступально-обертових рухів головки дрилі, рухи, спрямовані до вас і в сторону свердління.

Такі рухи дозволяють свердлити бетон, камінь і інші тверді матеріали без перегріву двигуна, який приводить в рух головку дрилі зі свердлом. При свердлінні будь-якого матеріалу необхідно також підібрати правильне свердло, яке спеціально призначене для свердління конкретних матеріалів. Наприклад, ви не зможете звичайним победітовим свердлом просвердлити скло або, навпаки, свердлом зі спеціальним алмазним наконечником просвердлити дірку в бетоні. Навіть якщо вам це вдасться, то дриль обов'язково перегріється, що може дуже швидко вивести її з ладу. Звичайні дрилі від будь-якого виробника, будь то «Метабо» або «Філіпс», призначені тільки для свердління отворів в нетвердих матеріалах або металі.

Для свердління металевих поверхонь не підійде ударна дриль. Деякі дрилі оснащені елементом живлення, наприклд, Bosch акумуляторний дрель шуруповерт, з його допомогою можна висвердлити отвір в потрібному місці або вкрутити шуруп в тому місці, де немає джерела електроенергії, наприклад, на даху споруджуваного котеджу. Шурупокрути також зручно використовувати при виконанні дрібних завдань, таких, як прикручування жалюзі, або підкручування різних кріплень на меблях. Цей вид дрилів має основну перевага перед ударними і звичайними дрилями. Швидкість обертання головки у нього невелика, її можна регулювати, при цьому можна не боятися за те, що шуруп поламається, або прорізи для закручування на його голівці сточатся.

Для отримання однорідної суміші шпаклівки або цементного розчину, клею, дуже зручна в застосуванні дриль-міксер. Стандартні параметри дрилів залежать від їх конкретного виду. Так, наприклад, головка звичайної дрилі може видавати від чотирьохсот до трьох тисяч обертів, в залежності від потужності конкретного зразка. Ударні дрилі мають параметром на порядок вище. Деякі моделі дрилів, таких, як «Бош», «Філіпс» або інструменти makita, універсальні і стануть в нагоді для різних випадків.

Такі дрилі мають функції декількох. Наприклад, є електродрилі, в яких є можливість змінювати їх призначення, вони можуть по одному тільки руху перетворитися зі звичайної дрилі в чудовий перфоратор. Деякі шурупокрути можна використовувати в якості міксера, для цього просто потрібно вставити в кріпильну голівку спеціальну насадку у вигляді спіралі, вона спеціально призначена для розмішування в'язких рідин. За допомогою неї ви зможете розмішати клей для кахельної плитки або підібрати потрібний колір і консистенцію штукатурки або водної емульсії для стін квартири.

0
репостів
0
репостів