Найважливіші аспекти хмарної безпеки

У кожного користувача є можливість захистити власну цінну інформацію в хмарі. Кожен із постачальників послуг бере не себе усі заходи безпеки. Детальніше дізнатися про Cloud Security завжди можна, звернувшись до компанії SoftwareOne.

Види хмар, які доступні користувачам

Далеко не кожен користувач інтернету використовує хмарні технології. Існує чотири моделі розгортання хмар:

  • публічні – послуги, які доступні всім охочим (AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform тощо);
  • приватні – створені для певної компанії, апаратне забезпечення використовується тільки для компанії-клієнта;
  • суспільні – доступ мають кілька організацій, наприклад, державні установи;
  • гібридні – поєднання як мінімум двох вищевказаних моделей.

Клієнти самі обирають модель, залежно від вимог до безпеки.

Які аспекти безпеки найважливіші

Існує кілька вимог, які гарантують захист даних. Насамперед це постійний контроль. Постачальники хмарних послуг мають надавати дані про те, що відбувається на платформах клієнта. У разі атак чи змін експерти з безпеки вживають негайних заходів.

Постачальник послуг зобов’язаний пропонувати протоколи керування даними, щоби контролювати відповідність вимогам, коли проведено запит змін, змінюються чи переміщуються активи. Може застосовуватися додаткове ПЗ для керування змінами та автоматичного відстежування незвичайних дій, щоб експерти з безпеки виправили помилки, запобігли наслідкам.

Інший аспект – це захист з нульовою довірою. Тобто критично важливі активи мають бути ізольованими від хмарного середовища. Конфіденційність робочих навантажень допомагає дотримуватися політики безпеки, направленої на захист хмарного середовища.

Також важливий загальний захист даних – постачальник послуг має пропонувати захист із додатковим шифруванням на всіх рівнях.

Тільки перевірені часом постачальники хмарних послуг можуть задовольнити всі вищевказані вимоги та запропонувати додаткові заходи безпеки. Щоби захистити власну інформацію в хмарі, слід звернутися до спеціалістів SoftwareOne.

0
репостів
0
репостів