Детально про насоси для перекачки пального

Автовласники, автозаправні станції та великі нафтопереробні підприємства часто використовують насос для перекачування палива. Такий пристрій здатний забезпечити швидке переміщення паливно-мастильних матеріалів із резервуарів у бак автомобіля та спецтехніки, каністру, бочку чи в іншу ємність. На сайті https://petroline.ua/ru/nasosy-dlya-benzinu/ представлений насос для палива, який підійде для використання у побуті, нафтохімічній промисловості та сільському господарстві. Він здатний ефективно обробляти великі обсяги нафтопродуктів на значній відстані.

Основні типи насосів для пального

Існує велика кількість паливних помп, які в основному відрізняються габаритами, способом встановлення, принципом дії, типом приводу, потужністю. Корпус та внутрішні складові агрегату виготовляються з чавуну та нержавіючої сталі, яка здатна витримати негативний вплив агресивних середовищ. Помпове обладнання має фільтр, який призначений для ретельного очищення нафтопродуктів від води, великих частин парафінів та механічних домішок. Завдяки фільтрувальному елементу можна запобігти попаданню сміття у двигун внутрішнього згоряння і збільшити термін служби транспортного засобу. Паливна помпа класифікується за такими параметрами:

  • Тип приводу. Помпи можуть бути ручними, електричними чи пневматичними. Пневматичні моделі працюють від стисненого повітря, яке виробляється компресором. Їх часто використовують для переміщення рідин з абразивними та твердими включеннями. Ручні моделі запускаються за допомогою спеціальної ручки або гофрованої поліпропіленової вставки. Вони переважно використовуються у побуті та сільському господарстві для швидкої заправки аграрної техніки у польових умовах, де немає доступу до електромережі. Електронасос працює від акумуляторної батареї та електричної мережі. Таке помпове обладнання характеризується компактними габаритами, високою пропускною здатністю і простотою експлуатації. Його можна побачити на промислових підприємствах, автомайстернях, будівельних майданчиках.
  • Розміщення. Виробники пропонують занурювальні та поверхневі моделі. Помпове поверхневе обладнання встановлюються поза ємністю. Високопродуктивний занурювальний насос використовується для відкачування палива з підземних резервуарів. Невеликий діаметр дозволяє без труднощів пройти в отвір бака транспортного засобу. Ці агрегати виділяються безшумною роботою та простотою обслуговування. Вони не підходять для перекачування мастила, розчинників та інших рідин підвищеної в'язкості.

Залежно від своєї продуктивності паливні помпи бувають низькошвидкісними та високошвидкісними. Найпотужніші агрегати здатні закачувати нафтопродукти зі швидкістю 500 літрів за хвилину. На сайті https://petroline.ua/ru/ можна вибрати ручний чи електричний паливний насос, який представлений компанією Petroline. Він підійде для використання в домашніх умовах та на підприємстві.

Що необхідно врахувати під час вибору насоса для палива

При виборі помпи для перекачування ПММ слід враховувати наступні фактори:

  • Напруга. Існують електропомпи, які підключають до мережі на 12, 24, 220, 380 В.
  • Агрегатний стан та властивості рідини. Помпи можуть випускатися для різних нафтопродуктів: бензин, дизпаливо, гас, рідина AdBlue, оливи.
  • Пропускна здатність. У побуті зазвичай використовуються агрегати, які переміщують ПММ зі швидкістю 30-50 літрів за хвилину. Для промислових потреб підійдуть потужніші моделі з продуктивністю 250 л/хв.

Електронасоси повинні мати міцний корпус та запобіжний клапан, щоб безпечно переміщати та роздавати бензин, дизель або інші паливно-мастильні матеріали.

0
репостів
0
репостів