Як забезпечити проведення успішної хірургічної операції з правильним безтіньовим світильником

Для успішного проведення хірургічної операції важливо забезпечити всі необхідні умови. Один з основних пунктів – якісне чисте світло. Для його створення можна використовувати операційній стельовий світильник – він не формує тіні та запобігає нагріву поверхонь.

Особливості приладів

Стельові хірургічні світильники мають такі особливості:

  • дають світло холодного спектру, а значить температура операційних полів лишається незмінною;
  • забезпечують насичене та максимально чисте світло – тіні відсутні, роботі медичного персоналу, хірургів ніщо не буде заважати;
  • йдуть з повним комплектом світлових фільтрів – вони коригують температури та відтінки.

В приладах для освітлення операційних залів додатково передбачається резервна лампа, що є заміною основного джерела освітлення на випадок його виходу із ладу. Робочі елементи конструкції з'єднуються рухомими кріпленнями, а це дозволяє виставляти оптимальний кут і коригувати напрямок світлового потоку. Зовнішні частини медичних світильників виконуються з якісних, на 100% безпечних матеріалів, які стійкі до зовнішнього впливу.

Основні категорії

Елементи освітлення є одним із ключових елементів у будь-яких медичних лампах, тому так важливо правильно обирати майбутнє джерело світла. Галогенні лампи дають природне яскраве світло, що не дає зайвих навантажень на органи зору. Але термін служби елементів відносно невеликий, також не варто забувати при високі об’єми споживання електроенергії, високі температури робочих спіралей. 

Світлодіодні лампи у хірургічних стельових світильниках дають біле світло. Нагріву в зоні операційного поля не буде, споживання енергії відносно невисоке. Середній термін використання світильників LED складає близько 40 тис. годин. Вартість вище за середню, але вона окупається тривалим терміном служби.

Окремий клас складають рефлекторні прилади з галогенними лампами. Цей різновид освітлювальних приладів обладнується зручними механізмами фокусування, дає насичений та потужний світловий потік – він спрямовується на операційне поле.

Конструкція

Лампи хірургічні стельові фіксуються за допомогою спеціальних кріплень. На сьогодні це одне з найпоширеніших медичних рішень. Залежно від числа куполів виділяють такі моделі:

  • Двобаневі – універсальні, використовуються у більшості оперблоків. Є рішення з додатковою штангою під монітор.
  • Трибанні – актуальний вибір для просторих залів, де потрібен насичений потужний потік світла.
  • Однобаневі – менш функціональні, встановлюються в оглядових приміщеннях або малих операційних, маніпуляційних. Компактна модель підходить для кімнат середньої площі.

Якщо є питання щодо вибору, зверніться до фахівців. Важливим критерієм є освітленість, що вимірюється у люксах (скорочено ЛК). Оптимальна інтенсивність залежить від площі операційної зони та розмірів приміщення. Наступний параметр – кольорова температура. Якщо порушується передача кольорів, виникають складнощі для роботи медперсоналу, створюються зайві ризики для пацієнтів. Найбільш практичні моделі дозволяють регулювати кольори освітлення.

Звертайте увагу й на діаметр плями у фокусі. Стандарт – 200 мм, але все залежить від вашого запиту. Безтіньовий ефект – обов'язкова вимога, як і незначна тепловіддача. Якісні стельові хірургічні світильники можна зустріти в операційних, поліклініках, лікарнях. Якщо зацікавлені в виборі оптимальної моделі, звертайтесь до перевіреного постачальника та виробника. Компанія «Реанімед» постійно розширює асортимент, суворо стежить за якістю обладнання та надає консультації щодо вибору. Доставка можлива у будь-який регіон.

0
репостів
0
репостів