Інфузійний насос у клініці: для чого потрібен та як працює

У медичній практиці використання сучасної медтехніки це не тільки забезпечення безпеки для пацієнта, але й оптимізація процесів для медиків. Так, інфузомати https://harwind.com.ua/catalog/infuzionnye-i-spricevye-nasosy дозволяють вводити ліки, розчини пацієнтам з ручним чи дистанційним керуванням та суттєво відрізняється від традиційного використання крапельниці. Як вони працюють та для чого потрібні у клініці, читайте далі.

Особливості використання інфузійного насоса

Інфузомати або інфузійні насоси - пристрої, які використовують для різноманітних медичних цілей: забезпечення потрапляння ліків до організму пацієнта в установлений період часу через спеціальну трубку, катетер. Сьогодні таке медичне обладнання є у достатній кількості у дистриб'ютора медичного обладнання для клінік України, компанії "Harwind". Вибір інфузоматів широкий, хоча й принцип їх дії однаковий.

Так звана помпа використовується у медицині для введення пацієнту тривалої, короткочасної дози ліків до тіла пацієнта, або для переливання крові. Окрім лікарень, медичних установ, такі апарати можна використовувати у спеціалізованих закладах - будинках престарілих, пансіонатах, інтернатах, коли необхідно систематично та вчасно вводити, наприклад, антибіотик, знеболювального. Таким чином можна контролювати введення препаратів через вену, артерію.

Крім того, насоси можуть доставляти харчування для тих пацієнтів, які не можуть споживати їжу самостійно. Це знімає додаткове навантаження з персоналу, оскільки інфузомати в основному використовують біля ліжка хворого.

Особливо важливі помпи у використанні ліків високого ризику, де подавати рідину потрібно в найменших дозах з конкретною швидкістю та інтервалом. Тут важливо слідкувати за станом помпи, а якщо пацієнт недоотримує рідину, то пристрій сповістить про тривогу персоналу. До того ж вбудований акумулятор дасть можливість працювати навіть за відключення основного живлення.

Як працює інфузомат?

UnOJs1SWID6k 1623837065Працюють насоси за допомогою механічного, електронного керування і є ентеральними, для алгезії, з можливістю керувати пацієнтом, інсуліновими. Конструктивно складаються з трикамерної касети та помпи, а подача рідини, її транспортування вказують у мілілітрах на годину. З допомогою нагнітання тиску до певного порогу відбувається подача рідини до пацієнта. Якщо раптом виникає збій у системі - пристрій подає тривожний сигнал.

Інфузійний насос застосовують також для:

  • проведення сеансів хімієтерапії;
  • для лікування наркозалежних осіб;
  • внутрішньом'язового введення препаратів.

Він простий у використанні, зручний та безпечний, гарантуючи безперебійне постачання чітко встановленої дози. Тож, використання інфузоматів не лише спрощує догляд та лікування за пацієнтами, а й оптимізують роботу персоналу, дозволяючи безпечно вводити різного роду препарати чи їжу.

0
репостів
0
репостів