Бронювання працівників агропідприємств: що потрібно знати

Як відомо, ще на початку минулого року, Кабмін оновив процедуру бронювання військовозобов'язаних, замінивши попередню новою Постановою №76. Оскільки працівникам агропромислових комплексів вкрай необхідне бронювання військовозобов’язаних, то таке надання тимчасової відстрочки потребує не тільки знань, а й розуміння яким чином відбувається така процедура. Що для цього потрібно і до кого звернутися, читайте далі.

Головні аспекти бронювання військовозобов'язаних для аграріїв

Агропромисловий комплекс зможе забронювати працівників, які підлягають під мобілізацію лише у випадку:

  • якщо військовозобов'язаний працює на підприємстві, яке має мобілізаційні замовлення, які потрібно виконати;
  • виготовлення товарів, надання послуг або робіт для Збройних Сил України тощо;
  • критичної важливості для забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Якщо критично важливе підприємство (КВП) потребує такого бронювання, то свою заявку зі списком, обгрунтуванням, довідкою про чисельність військовозобов'язаних за формою, встановленою Порядком, воно може подати до обласної військової адміністрації, центральних органів виконавчої влади або Мінагрополітики відповідно до сфери діяльності підприємства.

Крім того, бронювання встановлюється на рівні 50% від усіх військовозобов'язаних агропідприємства на момент, коли подається список.

Критерії отримання КВП включають умови щодо суми сплачених податків, загальних надходжень, суми надходжень в іноземній валюті, а також включення до переліку стратегічно важливого чи таке, що має важливе значення для галузі нацекономіки, тергромади. Агропідприємство має не мати заборгованості по ЄСВ, також враховується середня заробітна плата застрахованих працівників та статус резидента у Дія Сіті.

Далі подається заява до Міністерства агрополітики щодо відповідності критеріїв, а якщо статус КВП установлено, то його підтвердження має бути не рідше 1 разу на рік. Подача заявок на бронь відбувається лише після отримання статусу критично важливого підприємства.

Куди звернутися для бронювання?

Якщо між працівником та роботодавцем укладений трудовий договір, а сам працівник перебуває на обліку і є військовозобов'язаним, то аграрне підприємство може звернутися до Dextra Law, аби отримати відстрочку від призову до ЗСУ. Що отримає замовник:

  • досвідчену юридичну підтримку для компаній;
  • індивідуальний підхід та оптимальне рішення;
  • відповідність до змін, нововведень у законодавстві;
  • швидкий результат;
  • анонімність для замовників послуг;
  • оптимальна ціна на послуги правової допомоги.

Тож, якщо виникає необхідність у бронюванні військовозобов'язаних, варто врахувати усі тонкощі отримання не тільки статусу критично важливого підприємства, а й подання заявки на процедуру. Послуги кваліфікованих юристів, багаторічний досвід зможуть пришвидшити бронювання та отримати позитивний результат для аграріїв, а також тих компаній, які потребують кваліфікованих працівників на місці.

0
репостів
0
репостів