Яке котельне обладнання потрібно для теплових мереж

Використовуйте тільки якісне сертифіковане обладнання, щоб облаштовувати систему обігріву об'єкта. Підбір дешевих аналогів маловідомих виробників, продукція яких не відповідає вимогам галузевих стандартів часто призводить до поламання, збоїв у теплопостачанні. Інколи трапляються надзвичайні ситуації, коли через несправність елементів опалювальної системи пошкоджується внутрішнє оздоблення об'єкта. Його відновлення потребує часу та фінансових вливань.

Від правильного підбору котельних елементів мережі опалення залежить її стабільність та довговічність. Ознайомитися з опалювальними приладами та обладнанням, які дозволять змонтувати інженерні системи любої конфігурації, можна тут https://teplopro.com.ua/ua/otopitelnaya-tehnika/. Подивимося, яке технічне оснащення підходить для створення опалювальних мереж та окремих нагрівальних елементів.

Газові котли

У сучасних мережах доцільно використовувати настінні й підлогові газові котли таких типів:

  • конденсаційні;
  • конвекційні;
  • атмосферні.

Виробники пропонують моделі різної теплової потужності, що дозволяє вибрати котел із показниками від 10 до 3500 кВт. Керування такими пристроями може бути механічним або електричним залежно від конструкційних особливостей.

Потужність та експлуатаційний ресурс напряму залежать від матеріалу, з якого виконаний теплообмінник. Сучасні газові пристрої оснащені обмінниками тепла з:

  • алюмінію;
  • міді;
  • нержавіючої сталі;
  • силуміну;
  • сталі чи чавуну;
  • термічного полімеру.

Камера згоряння може бути в закритому та відкритому виконанні. Виробники пропонують моделі з 1 і 2 контурами.

Електричні котли

Можна вибрати рішення для опалювальної мережі потужністю 4–60 кВт. У більшості випадків керування такими пристроями відбувається за допомогою електроніки. Залежно від моделі в котлу встановлено від 1 до 6 нагрівальних елементів. Кожний елемент оснащення має декілька ступенів потужності — від 3 до 12.

3-dQhNUYhta7MVa1WClVphxO2Vr0yan61CLoBkXXMe1ttIhKNV8SFgqsAznySIGzBGgd0ClPdBByTQ5MZ-x_eydYrMu7DFm2GwpaJsbd9UZkv5KPPmISVGQadEEqg-Hlu6bvQol6ODezkBNzieZXYKs

Напруга живлення виробу напряму залежить від його потужності. Невеликі побутові пристрої живляться від стандартної однофазної мережі 220 В, потужніші моделі — трьохфазної 380 В. Котли можна підключати до закритої опалювальної системи, навіть із твердопаливним нагрівачем, або до буферних накопичувачів-баків. 

Бойлери непрямого нагріву

Накопичувальна ємність споживає тепло, яке створює джерело нагріву: газовий, електричний або твердопаливний котел, насос тепловий або сонячний колектор. Доцільно використовувати в холодну пору року, щоб отримати гарячу воду без додаткового застосування енергоресурсів.

Конструктивно складається з таких основних елементів:

  • запобіжного клапана, який не дає тиску перевищити встановлений показник;
  • термостату — датчика температури, він включає та виключає процес нагрівання залежно від встановленої норми;
  • аноду магнієвого, він призначений для захисту емальованої ємності від гальванічної корозії;
  • теплового обмінника, спірального нагрівального елементу, по якому циркулює тепловий носій. 

Середній об’єм варіюється від 100 до 300 л. Є моделі, ємність котрих більше ніж 320 л. Потужність у більшості випадків перевищує 3 кВт, але є можливість підібрати й менш вимогливий побутовий пристрій — 1,5–3 кВт.

yARtjXPu2mC6IfsU-kUUUHA6G_ReIHfAoOQkyxuoVXinxRvhKeRdMazxthqFlpEsNljOYJFdOam44KGtv8LcmQJ8dOw6LSekyNnY6YhR79bQBwCzgadE-fnMTgnKJnBbPTtYvDlLNtSTQJElmUZTQyk

Виробники пропонують бойлер непрямого нагріву настінного та підлогового способу монтажу. Вони можуть бути вироблені в горизонтальному, а частіше – у вертикальному виконанні.

Вибирайте сертифіковане котельне обладнання, щоб отримати надійну опалювальну систему та водогрійний вузол.

0
репостів
0
репостів