Все про встановлення сонячних панелей: особливості монтажу та вибору обладнання

Сонячні панелі або ж фотоелектричні все частіше стають обовʼязковою частиною сучасного приватного будівництва, що забезпечує можливість вироблення власної, чистої електроенергії із сонячного світла. Однак, щоб сонячні панелі приносили очікуваний результат, потрібно дотримуватися кількох важливих правил встановлення обладнання. У цій статті мова піде саме про це.

Рекомендації щодо встановлення сонячних панелей

Перед замовленням та встановленням сонячних панелей, потрібно визначитися з видом обладнання. Зокрема, є два найбільш поширених різновиди – монокристалічні та полікристалічні. Монокристалічні характеризуються найвищою ефективністю та мають тривалий термін служби. Полікристалічні варіанти можна придбати за нижчою ціною, однак і рівень їхньої ефективності є меншим.

Ми визначили основні вимоги, які потрібно враховувати перед встановлення сонячних панелей, незалежно від методу монтажу. Зокрема, варто враховувати наступне:

  • Дотримуйтеся оптимального кута нахилу при розміщенні фотопанелей. Ця вимога є дуже важливою та залежить від регіону країни та рівня інсоляції на території.
  • Вибирайте найбільш освітлювальну територію для встановлення фотопанелей. Важливо, щоб дерева та інших об'єкти не створювали тінь над панелями.
  • Враховуйте відстань між сонячними батареями. У цьому випадку дотримуйтеся правила – відстань між рядами сонячних панелей має складати 1,7 від їхньої висоти.

Також не забувайте про відстань між модулями та дахом. Середній розмір вентиляційного отвору складає приблизно 10 см. Це оптимальний показник, який дозволятиме фотомодулям не перегріватися. Обов'язково дотримуйтеся правил безпеки при встановленню сонячних панелей та їхньої експлуатації.
MnEwkJfDYGIkNOCRr5M-FmsLWSWWXDtzGWl3wYWHsirTgVQliKYd1KTRXVFHISnJViwzwvsTgEQAK_KgYPCFxwFPLL4OfpInns2ETc-DUT5B-WbnpXnxapykn1NrG319wG9_dtK4Xd8LNZ2NbrY994o

Вибираємо місце для встановлення панелей

Місце встановлення фотопанелей має ключове значення для подальшої ефективності обладнання. Зокрема, можна встановити фотопанелі на даху вашого будинку. Це рішення зустрічається найчастіше та дозволяє не витрачати корисний простір на ділянці біля вашого будинку.

Однак, у деяких випадках краще встановити обладнання на землі. Якщо у вас фермерська діяльність, наприклад, або просто вільного простору вистачає біля дому, вам підійде цей варіант. Крім цього, такий спосіб монтажу сонячних панелей підійде, якщо у вашому будинку складна геометрія даху або будинок затіняється деревами чи сусідніми будівлями.

Щоб максимально полегшити собі процес вибору та встановлення сонячних панелей, звертайтеся в компанію Ксолар. Тут ви знайдете оптимальні рішення відповідно до ваших потреб та бюджету.

0
репостів
0
репостів