Що знадобиться для зимового походу в гори

Активний відпочинок у горах взимку завжди лякає, особливо туристів-початківців. Холод, короткий світловий день, велика кількість снігу, складні дороги, ризик потрапити під лавину – це не зупиняє справжніх екстремалів. Важливо подбати про власний комфорт і придбати спорядження, яке допоможе почуватися добре за будь-якої погоди.

Досвідчені туристи дадуть безліч порад щодо речей, які потрібно взяти з собою. Окремі аксесуари можна розділити з кількома учасниками, проте низка предметів має бути окремо у кожного. Важливий момент – вирушати потрібно із досвідченим мандрівником, який знає дороги і правила дій в екстремальних ситуаціях.

1500x951

Яке особисте спорядження знадобиться

Перелік речей залежить від того, який саме маршрут заплановано. Не завжди туристи готові ночувати взимку в горах, деякі вирушають на день, а ввечері повертаються до готелю. Складність і тривалість маршруту, кількість людей у групі – ці чинники теж впливають на вибір. Намети, спальники, ліхтарі, килимки, грілка для тіла – купити все це зручно в інтернет-магазині Evergo.

Для зимового походу знадобиться спальник, розрахований на температуру мінімум -12. Він може бути важким синтетичним або більш легким пуховим, для останнього варто додатково придбати герметичний компресійний мішок. Ще один обов’язковий аксесуар – каремат, для холодної пори року його показник проходження теплової енергії (R-Value) має складати мінімум 3.5. До рюкзака не завадить міцна накидка від дощу.

Під час зимових походів можуть виникнути проблеми з водою, адже у струмках вона крижана й може стати причиною застуди. Тому варто взяти із собою термос, тим більше гарячий чай після привалу добре зігріває і дарує сили продовжувати перехід. Зберігати його потрібно у термосі, там він довше залишається гарячим. Додатковий комфорт подарують трекінгові палиці, найкраще із великими кільцями, які не будуть тонути у снігу.

Отут я дофотався до того що відморозив вухо. Не робіть так

Як одягатися в зимовий похід

В альпінізмі й туризмі дотримуються принципу багатошаровості. Функції базового, при цьому, виконує термобілизна, синтетична або вовняна, можна придбати й комбіновану модель. Синтетика ефективно відводить вологу, а натуральний матеріал дарує тепло. Окрім білизни, знадобиться й інший одяг:

  • для середнього шару. Для цього варто купити онлайн жіночі або чоловічі кофти на флісі або комбіновані куртки із синтетичними утеплювачами. Для верхнього шару взимку краще вибирати одяг із вовняним утеплювачем;
  • штормові речі. Дощ і мокрий сніг – нормальні явища у горах взимку, тим більше в Карпатах. У холодну пору року користуватися пончо незручно, краще придбати мембранний одяг із показником паропроникності й вологостійкості близько 20000;
  • ходові штани. Знадобляться за сонячної погоди, адже у горах не завжди дощить. Під променями сонця жарко ходити у мембранних речах. Ходові більш еластичні, міцні, добре захищають від вітру, швидко висихають;
  • рукавиці для захисту рук. Оптимальний варіант – комплект із легких флісових та теплих верхніх. Коли займатися альпінізмом не планується, контактувати зі снігом доводиться мінімально;
  • головний убір. Тепла шапка – необхідний аксесуар для зимового походу. Не завадить також мати додатковий захист для обличчя, наприклад, балаклаву – вона забезпечить комфорт під час крижаного вітру, завірюхи. Вона не має бути дуже щільною, адже тоді буде важко дихати.

Якщо подбати про усі речі заздалегідь, зимовий похід подарує задоволення. Купити все необхідне зручно в інтернет-магазині Evergo, тут продається як основне спорядження, так і багато корисних дрібниць для досвідчених туристів і новачків.

0
репостів
0
репостів