Як створити комфортні умови для життя та роботи

Вентиляція Прана – припливно-витяжна система, яка забезпечує циркуляцію повітря в приміщенні – одночасний рух повітропотоків (витяжного й припливного) в середині теплообмінника з міді. Потоки мають різні напрямки, але не змішуються, адже рухаються різними каналами. Слід зазначити, що рекуператор повітря є саме вентиляційною системою, тож він не призначений для обігрівання приміщень, хоча особливості конструкції й дозволяють зберегти тепло. Його основне завдання – налагодження ефективного повітрообміну не знижуючи температури і, пристрій успішно виконує свою роботу.

1w photo 2 695x535

Чи можна створити сприятливий мікроклімат у приміщенні не використовуючи рекуператор? Звісно, без нього можна обійтися, втім, забезпечуючи вентиляцію в квартирі за рахунок відкривання вікон, ви марнуєте як мінімум 30% тепла в опалювальний період. Коли ж на вулиці спека, то повітря в кімнатах нагрівається дуже швидко. Жити чи працювати в таких умовах дуже некомфортно. Саме тому потрібен рекуператор. Щоб його підключити, достатньо стандартної мережі. Що ж до рівня споживання, то він міняється в залежності від того, який режим та швидкість роботи обере споживач.

Вентиляція з рекуперацією здатна зберегти до 96% енергоресурсів. Це забезпечується завдяки мідному теплообміннику. В ньому проходить процес передачі температури від витяжного до припливного повітря. Так, вуличне повітря дійсно не потребує охолодження чи нагрівання, воно набуває максимально комфортної температури. Однак, це далеко не всі можливості рекуператорів PRANA. Серед них варто відмітити можливість регуляції вологості повітря. Річ у тім, що люди постійно продукують вологу. Вони:

  • дихають;
  • здійснюють гігієнічні заходи;
  • перуть одяг;
  • проводять вологе прибирання.

Новітнє обладнання виводить вологе повітря, успішно регулюючи рівень зволоження в кімнаті.

Вентиляційна система: особливості вибору

Виробник рекуператорів PRANA пропонує споживачам широкий асортимент. Можна придбати моделі, що призначені, як для маленьких об’єктів, наприклад, офісів, квартир чи будинків, так і для побутових чи дуже великих об’єктів – готелів, басейнів тощо.

Щоб вибрати рекуператор, слід врахувати чимало різних факторів, та в першу чергу об’єм і призначення приміщення, а також кількість людей, які в ньому будуть перебувати. Для правильного розрахунку повітрообміну краще скористатися допомогою фахівця. Він проаналізує наявні характеристики приміщення та підбере найоптимальнішу модель. Її дизайн ви оберете разом, відповідно до оформлення наявного приміщення.

0
репостів
0
репостів