Матрац-топер: як користуватися правильно

Топери не є повноцінною заміною ортопедичним матрацам. Проте вони допомагають багатьом людям підвищити якість нічного відпочинку. Тонкий матрац – ідеальне рішення, якщо вам потрібно за невеликі кошти оптимізувати спальне місце. Він здатен повністю приховати недоліки використання старих матраців або не призначених для ночівлі диванів. Проте, попри відносно невисоку ціну топера, за ним потрібно правильно доглядати. Від цього залежатиме ваш майбутній комфорт та витрати.

materac nawierzchniowy jako remedium na niewygodna kanape

Чи потрібно перевертати топери

Матрац топер зазвичай складається з різних шарів і має певні верхню і нижню сторони. Верхня частина, як правило, м’яка та приємна на дотик, вона призначається безпосередньо для сну, а нижня сторона (більш тверда) – для підтримки. З цієї причини не рекомендується перевертати наматрацник. Верхній шар, який призначений для сну, позначається на етикетці, яка розташована на виробі. Це може бути термоеластична піна, що адаптується під форму тіла, або матеріал, що створює охолоджувальний ефект. Тоді верхній шар регулюватиме температуру вашого тіла для комфортного нічного сну. 

Інколи топери мають однакову структуру з обох сторін. Тоді рівень комфорту при нічному відпочинку не залежатиме від того, у який спосіб ви розташували виріб на ліжку чи дивані. Такі наматрацники можна перевертати для того, щоб вони не злежувалися та не просідали на окремих ділянках, навантаження на які є найбільшим. Перевертання такого виробу вздовж його довгого краю допоможе зберегти конструкцію та подовжити термін служби. Ваша голова має бути там, де раніше лежали пальці ніг, зменшуючи тиск у верхній частині тіла під час сну.

materac nawierzchniowy na tapczan sofe 4deb1403

Які топери є найвитривалішими

Якщо ви використовуєте додатковий тонкий матрац поверх основного, він буде приймати значне навантаження та може зноситися швидше. Варто врахувати, що топери доступні в різних розмірах і відрізняються товщиною. Якщо виріб виявиться занадто тонким або недостатньо щільним, щоб витримати вашу вагу, з часом він може сплющитися та провиснути. Тому людям із великою вагою краще вибирати більш жорсткі моделі. 

Важливо, щоб тонкий матрац точно відповідав розміру спального місця. Якщо він виявиться занадто великим, краї виробу можуть звисати, що згодом призведе до деформації. Дуже вузький або короткий топер не вдасться надійно зафіксувати. Він постійно сповзатиме та спричинятиме дискомфорт під час сну. До того ж це може призвести до деформації виробу, адже він повинен розміщуватися в горизонтальній площині. 

Насамкінець варто зазначити, що догляд за топером мусить бути таким самим ретельним, як і за звичайним матрацом. Його рекомендують регулярно пилососити, коли ви міняєте простирадла та видаляти плями, як тільки-но вони з’являються. Якщо ви плануєте постійно використовувати виріб протягом тривалого часу, краще обрати модель зі знімним чохлом, який можна прати. Згинати топер під прямим кутом не рекомендується, натомість у тому разі, коли вам потрібно приховати виріб, його радять скручувати.

0
репостів
0
репостів