Аптечна косметика: що це та чим відрізняється від звичайних бьюті-засобів

Догляд за шкірою – важлива складова повсякденного життя. Різні косметичні засоби дозволяють мати гарний вигляд у будь-якому віці. Дуже часто під час вибору догляду ми стикаємося з таким поняттям, як аптечна косметика або космецевтика. Це косметичні засоби, які мають у своєму складі активні речовини, що забезпечують терапевтичний ефект. Вони не тільки зволожують або очищають шкіру, але й сприяють усуненню проблем. Випускаються такі продукти у вигляді лосьйонів, кремів, флюїдів, як і звичайні, та продаються в аптеці без рецептів.

sYxxL21VL2-vQa3aBo8Ljn8UdLu1KFCxCVXkYOlCr23GdrHRFxP05TfxG3aqf-OurI1DWjvu9LFmHpNPYvIiVIiG0Ch-h8PPKZc8fU2UwhgWsSFKD-8pBt0Fui8hfuGtf-TcTAP_SI7ryStH84EJmVs

Важливий момент: цей тип косметики використовується на регулярній основі або курсом і потребує часу для досягнення необхідного ефекту.

Відмінність аптечної косметики від магазинних бьюті-засобів

Косметичні засоби з цих двох груп відрізняються складом, якісними показниками та процесом виготовлення.

Варто розуміти, що продукти мас-маркету не вирішують проблеми шкіри. Вони задовольняють прості потреби, наприклад, зволожують чи живлять клітини, очищають пори. Якщо шкіра не чутлива, і серйозних проблем не спостерігається, такого догляду може бути достатньо. За наявності будь-яких патологічних станів необхідний системний підхід, що забезпечується саме аптечними косметичними засобами.

Аптечні креми та інші засоби догляду не забезпечують занадто швидкий ефект. Вони діють м'яко, поступово покращуючи стан шкірних покривів. Професійна косметика містить більшу концентрацію різних активних речовин і діє значно швидше. Але такі продукти краще використовувати виключно за рекомендацією та під наглядом фахівців.

VGGwO2N-9psydUmms1e4K3k9WuefGl7znZ3-nmCkCE2WkGN8eHV8KbthbrEz84sihtscjOlI8Y6LXU5h4mbcTNuuSJgVLRsv-vUJo4av923uhb4WSX7rTGxfrL66iFL1hIzt5fQdh74vUdmMgNNPhB0

Які компоненти входять до складу аптечних косметичних засобів

Кожен продукт має власний склад. Основні компоненти присутні практично в кожному з них у різних концентраціях. До них належать:

  • антиоксиданти;
  • оксикислоти;
  • ретиноїди;
  • освітлювальні компоненти;
  • сонцезахисні фізичні та хімічні фільтри;
  • рослинні екстракти з коріння, листя, плодів, квітів, кори;
  • пептиди та білки.

Склад підібрано таким чином, що практично всі продукти гіпоалергенні та підходять навіть для проблемної шкіри. У разі неправильного вибору людина не завдасть собі шкоди, хоч і не розв’яже основну проблему. Таке теж трапляється, тому що всі ці товари продають без рецепта.

Придбати таку косметику не є проблемою. Можна зробити це у звичайному аптечному пункті або скористатися послугами онлайн-аптеки, відвідавши один із сайтів, наприклад, https://apteka-ds.com.ua/, де є фото та опис кожного товару.

0
репостів
0
репостів