Продаж квартири: як правильно та вигідно підготувати житло

shutterstock 534365305Купівля нерухомості для постійного проживання - відповідальний та довгоочікуваний момент у житті кожної людини. Тож, кожен намагається обрати якнайкращий варіант як для себе, так і для сім'ї. А для продавця - товар, який потрібно вигідно продати і бажано у короткий термін. Саме клінінг київ та підготовка необхідних документів складають ключову роль у цьому, детальніше далі у статті.

Постановка цілей та терміну продажу

Коли квартиру виставляють на продаж, зазвичай хочуть:

  1. Швидко продати нерухомість та отримати гроші, незалежно від того у якому стані житло;
  2. Отримати максимально вигідну пропозицію, готуючи приміщення до ідеального стану;
  3. Усунути певні недоліки та очікувати на свого покупця без поспіху.

Кожен варіант має право на існування, тим паче, що на кожен товар є свій покупець. Однак і продаж квартири передбачає певну підготовку, навіть, якщо ціна приваблива. Ринок нерухомості конкурентний, тож потрібно постаратися, щоб саме Ваша квартира сподобалась потенційному покупцеві, а продавати її не довелось місяцями чи роками.

Документи та клінінг

Необхідно підготувати пакет документів, аби не довелось поспіхом робити довідки та інші папери без яких продаж буде неможливим, це:

  • право власності;
  • паспорт, ідентифікаційний код власника, а також документи співвласників чи довіреність від них;
  • свідоцтво про шлюб, якщо житло купувати у шлюбі;
  • технічний паспорт;
  • експертна оцінка нерухомості;
  • довідка про кількість зареєстрованих осіб, а також про відсутність боргів.

Коли всі документи зібрані, пора навести лад у квартирі, під'їзді, аби усе виглядало привабливо. Особливо варто звернути увагу на відсутність неприємних запахів як у житлі, так і поза квартирою. Незначні недоліки при бажанні можна усунути: поремонтувати, підфарбувати.

Варто звернутись до професійних клінінг сервісів аби організувати генеральне прибирання, особливо кухні та ванної кімнати. Окрім того, якщо помешкання буде продаватись з меблями, то клінери можуть подбати про чистоту м'яких меблів, адже це може суттєво вплинути на його вартість. Надалі можна підтримувати чистоту та перед приходом потенційних покупців влаштовувати незначне прибирання.

Важливо прибрати зайві дрібниці, меблі, особисті речі, які можуть "красти" простір. Житло повинне виглядати якщо не ідеальним, то охайним та свіжим, аби було приємно у ньому знаходитись.

0
репостів
0
репостів