Пітничка у малюка: як не допустити і чим зарадити?

У спеку на тілі малюка можуть з’являтися дрібні червоні бульбашки, подразнення, свербіж. Це типові симптоми пітнички. Причина такого стану – недостатня робота потових залоз, які не встигають виводити зайву вологу на поверхню епідермісу. Якщо в цей час за шкірою малечі доглядати неправильно, можливе ускладнення – гнійні висипання та підвищення температури тіла.

Правила, які допоможуть попередити пітничку у малечі

photo 1543342384 1f1350e27861

Незважаючи на те, що пітничка у дітей в віці до 1 року – явище доволі розповсюджене, проте вважати його нормою не слід. Навпаки, розуміючи причину такого стану, варто заздалегідь вжити заходів, які допоможуть попередити висипання на шкірі.

Поради для профілактики пітнички у малюків:

  • не слід одягати дитину надто тепло;
  • міняти підгузки не рідше, ніж кожні 4 години;
  • для гігієнічних процедур краще використовувати воду, а не вологі серветки;
  • одягати малечу в речі з натуральних тканин.

Не менш важливо вибирати правильні косметичні засоби для догляду за шкірою малюка.

Які косметичні засоби краще обрати для малюків?

Шкіра у новонароджених дуже ніжна, тому мило, гель чи крем із косметички батьків для малюка не підходить. Особливо, якщо у дитини уже з’явилися перші прояви пітнички. Деякі мами для лікування та профілактики висипу у малюка використовують трав’яні настої чи відвари з протизапальною дією, наприклад із ромашки. Проте такі засоби слід використовувати вкрай обережно, оскільки чимало рослин, зокрема й популярна ромашка, можуть викликати у маленьких дітей сильну алергію.

Більш безпечною альтернативою є дерматокосметика – косметичні засоби, розроблені за участі дерматологів спеціально для догляду за ніжною, чутливою шкірою, схильною до алергії. Одні з найкращих дерматокосметичних засобів для малюків виготовляє французька компанія La Roche-Posay.

Косметика бренду не містить віддушок, консервантів, небезпечних синтетичних добавок чи агресивних компонентів, які могли б нашкодити малечі. Компанія випускає засоби для купання малюків, креми та лосьйони для догляду за шкірою, зокрема й схильною до пітнички.

Засоби La Roche-Posay містять гіпоалергенні компоненти, які ідеально підходять для догляду за ніжною шкірою новонароджених. Ефективність та безпечність дерматокосметики бренду підтверджена численними дослідженнями, а педіатри й дерматологи по всьому світу рекомендують засоби бренду своїм маленьким пацієнтам.

0
репостів
0
репостів