Як отримати гроші від держави на власний бізнес

Війна – це нелегкий період як для кожного українця, так і для Держави в цілому. Але люди не опускають руки, борються і працюють. Це підтверджується тим, що з лютого в нашій країні відкрито більше 50 тисяч нових бізнесів.

Держава вирішила надати шанс відкрити власну справу й допомогти в розширені існуючого бізнесу багатьом українцям шляхом видачі грантів через послугу єРобота в додатку Дія.

6767f566 e8a2 452e 9ce1 39842e0e5892

Що передбачає послуга єРобота

Для стимулювання розвитку бізнесу, виходу підприємців з тіні, створення нових робочих місць та збільшення податкових надходжень, уряд розробив 6 грантових програм, які доступні для кожного українця з 1 липня 2022р.

Перелік грантів за програмою єРобота.

140-400 тис. грн на 1 га нового саду

Вирощувати можна різні фруктові дерева, сад має бути площею 1-25 га. 

Основна умова отримання безповоротної фінансової допомоги – створення від 2 до 20 нових робочих місць: постійних або сезонних. Фінансують всі проектні витрати. Для першої тисячі учасників частка держаного фінансування становить 70%, для всіх наступних – 50%.

До 7 млн. грн за 2 га нових теплиць

Не більше 70% від загальної вартості проекту – для першої тисячі заявників, далі учасники фінансують проект разом з державою 50:50.

Основна умова отримання гранту – створення 40 постійних і сезонних робочих місць. Кошти можна витрачати на створення теплиць площею від  1,6 до 2,4 га.

До 8 млн. грн на переробне підприємство в будь-якій галузі (деревообробка, виробництво харчових продуктів, тощо)

Основна вимога – мінімум 25 нових робочих місць, за три роки потрібно сплатити ЄСВ та інші податки у розмірі, що дорівнюють сумі гранту. Кошти можна витратити на технологічне обладнання та інші проектні витрати.

50-250 тис. грн на створення або розвиток власної справи

Напрямок діяльності може бути найрізноманітніший, якщо ви вирішили відкрити піцерію чи невеличку кулінарну ятку, то посудомийні машини, духовки або блендери у Рівному можна вигідно придбати на сайті Алло.
Основна вимога для отримання грошей – створення хоча б одного робочого місця.
Грант можна спрямувати на придбання або лізинг обладнання, покупку сировини, частково на оренду (до 25%).

750-3500 тис. грн у вигляді гранту або 3,5-8 млн грн поворотного фінансування за стартап в галузі ІТ

Умови виділення фінансування – створені 3-10 робочих місць, повернення 50% виділеного гранту шляхом податків та зборів протягом 2 років.

З отриманих коштів можна виплачувати зарплату, оплачувати маркетинг та дослідження. Якісне комп’ютерне обладнання, комплектуючі та аксесуари можна придбати на сайті Allo.ua у Рівному.

30 тис. грн на проходження курсів з отримання ІТ спеціальності (молодший розробник, дата-аналітик, графічний дизайнер)

Основна умова – протягом 30 днів після завершення курсів потрібно влаштуватися на роботу за новою спеціальність або започаткувати власний ІТ бізнес. Учаснику видається сертифікат, на основі якого за 10 днів потрібно укласти договір з навчальним закладом.

Як отримати гроші

Щоб втілити ваші плани в реальність, достатньо зробити два простих кроки:

  1. Написати бізнес-план.
  2. Подати заявку з необхідними документами через портал Дія.

Бізнес-план обіцяють розглянути протягом 10 днів. Займатися цим будуть профільні Міністерства (економіки, аграрної політики), Державна служба зайнятості та Фонд розвитку інновацій. У разі схвалення вашої ідеї, гроші надійдуть на спеціальний рахунок в Ощадбанку. Цільове використання буде контролюватися.

0
репостів
0
репостів