Яким має бути ноутбук у 2022 році. Що треба знати під час вибору?

Вважається, що цифрова техніка старіє кожні 3 роки та має бути оновлена. З кожним разом якісь параметри стають неважливими, якісь, навпаки, виходять на перший план, а якісь тільки з’являються. Сьогодні ми розкажемо, який ноутбук краще купити у 2022 році, щоби він відповідав усім сучасним вимогам.

Про що варто забути одразу

В асортиментах інтернет-магазинів зазвичай дуже велика кількість моделей, випущених більше, ніж 3 роки тому. Серед них є багато хороших варіантів, які підійдуть для більшості завдань. Але якщо ваша мета — купити ноутбук, максимально відповідаючий сучасним запитам, доведеться гарно відфільтрувати пропозиції. Отже, які характеристики говорять, що перед нами не надсучасна модель:

  • HDD-накопичувач. Не можна сказати, що такий диск поганий. Для деяких завдань його вистачить із головою. Але для сучасної техніки він занадто повільний.
  • Відсутність модулю Bluetooth. Так, у магазинах ще досі існує техніка без цього бездротового зв’язку. Звісно, можна обійтися без нього. Але якщо ви хочете підключати до лептопу бездротову гарнітуру чи колонку, без Bluetooth це нереально.
  • Висота комп’ютера понад 2 см, вага не менше 2 кг. Якою б заїждженою не була ця фраза, але сучасні умови життя все ж вимагають, щоби цифрова техніка була легкою та компактною. Щоби ви без проблем могли взяти її на роботу, навчання, або попрацювати в кафе.
  • Роздільна здатність менше, ніж Full HD. Монітори з меншою роздільною здатністю не дають змоги повністю відчути красу сучасної графіки та кольорів.

Крім цього, одразу розпізнати застарілу модель можна за тим, скільки коштують ноутбуки. Якщо ви бачите ціну, нижчу за 8000 грн, майже гарантовано, лептоп застарілий, або з дуже маленькою потужністю.

Який ноутбук краще купити у 2022: головні критерії

Розглянемо, які характеристики повинен мати сучасний лептоп, щоби справлятися з усіма посталенним завданнями по роботі, навчанню ті розвагам.

Екран

FullHD-монітори з роздільною здатністю від 1920 х 1080 та технологією від втомлюваності очей — найменші вимоги до якісного екрану. Другий та не менш важливий критерій — діагональ дисплею. Ми не рекомендуємо купувати моделі з діагоналлю менше, ніж 13.3 дюйми. Такий розмір може надмірно шкодити очам та навряд чи дасть змогу відкрити одразу декілька вікон. Оптимальний варінт діагоналі 15.6 дюймів. Це зручний розмір для робочих і навчальних завдань, перегляду фільмів, геймінгу. Покриття екрану краще вибирати матове. Глянсове сильніше блікує на сонці та втомлює очі.

Процесор

Лідери серед чіпсетів, які встановлюють на ноутбук для навчання або розваг, — Intel Core i5 та i3. Крім цього, потрібно дивитися на покоління. Чим воно вище, тим краще. Наприклад, у назві Intel Core i5-1135G7 цифра 11 означає одинадцяте покоління. Майте на увазі, що чим новішим буде процессор, тим вища буде ціна лептопа.

Оперативна пам’ять та накопичувач

Як ми вже казали, потрібно вибирати модель із накопичувачем SSD, бо він забезпечує швидку роботу, не шумить та не потребує додаткового охолодження. Найкращий варіант його ємності — 128 Гб. Для запуску простих програм чи звичайних мандрів інтернетом вистачає оперативної пам’яті на 4 Гб. Якщо ви шукаєте ігрові ноутбуки, то почніть із 8 Гб. Чим більше, тим краще.

Відеокарта

Краще за все віддати перевагу вбудованій моделі. Дискретна додасть зайвої ваги, зайвих витрат та може створити проблеми з перегрівом.
Ось головні характеристики, які допоможуть вам вибрати сучасний ноутбук для студента, учня, офісного працівника. Інші можливі параметри в основному залежать лише від власних уподобань.

0
репостів
0
репостів