Як підготувати організм жінки до вагітності

cropped image of pregnant woman 171337 8360Вагітність - найпрекрасніший і найвідповідальніший період у житті кожної жінки, адже у цей час усередині неї формується нове життя. Закласти фундамент міцного здоров'я малюка можливо ще задовго до вагітності, якщо її планувати й готуватись до неї.Здати загальний аналіз крові, забути про шкідливі звички та відвідати лікаря - перше про що мають потурбуватись майбутні батьки. А от як підготуватись жінці до вагітності та що потрібно знати, розкажемо далі.

З чого почати планування вагітності?

Планування вагітності - обов'язок не тільки жінки, а й чоловіка. Варто почати з найпростішого:

  • звернутись до лікаря-генетика та гінеколога;
  • обмежити споживання алкоголю, відмовитись від шкідливих звичок;
  • надати перевагу збалансованому харчуванню;
  • вчасно засинати, забезпечивши повноцінний сон;
  • забезпечити помірні фізичні навантаження;
  • уникати стресових, конфліктних ситуацій;
  • здати клінічні, біохімічні аналізи сечі, крові, тести.

Часто надмірна вага або ж її достатня кількість може провокувати не настання вагітності. Тож, лікар може призначити спеціальну коригувальну дієту, це ж стосується і чоловіків.

Якщо у жінки спостерігається хронічна втома, тривожність, вона скаржиться на постійні стреси та моральну напругу - знадобиться ще й консультація психотерапевта. Готовність морально сприймати зміни в організмі у кожному триместрі для жінки так само важливо, як і здоров'я дитини.

Взаємне бажання мати дитину дозволить чоловіку і жінці досягнути не тільки сприятливих умов, позитивного мікроклімату у стосунках, а й забезпечити оптимальну готовність обох організмів зачати здорову дитину.

Для чого потрібно задавати аналізи і які?

Список аналізів, які призначають жінці - не вигадки лікарів та примхи лабораторій. Річ у тому, що постійний моніторинг стану організму дозволяє повноцінно стежити за обома організмами - мами та плоду. До того ж одні аналізи необхідно здавати лише раз, наприклад, на ВІЛ, резус-антитіл, визначення хромосомних наборів.

Є обов'язковий список аналізів, які включені в держпротокол та програму скринінгу щодо кожного триместру вагітності. По-перше, це дозволяє вчасно виявляти патології плоду, по-друге, є можливість коригувати стан плоду та жінки, по-третє, дати загальну оцінку готовності жінки до пологів та у який спосіб вони будуть відбуватися.

Як правило, жінка проходить обстеження до вагітності, при постановці на облік, а далі на 12-14, 20-24, 30-32 тижні вагітності, включаючи УЗД-скринінг.

Результат має значення

Як відомо, кожна лабораторія має свою похибку у результатах дослідження, тож варто обирати ту лабораторію, яка має гарну репутацію та надає максимально правдиві показники.

Саме такою є медична лабораторія "НІКОЛАБ", яка стане гарним помічником у плануванні вагітності та її ведення. Надає послуги:

  • понад 500 аналізів біохімічного матеріалу;
  • швидко та без затримок;
  • та турбується про безпеку пацієнтів;
  • конфіденційно за участі фахівців, які постійно навчаються та підвищують кваліфікацію;
  • за доступними цінами та з сучасним обладнанням.

Усе це в сукупності допомагає утримувати лідерські позиції серед низки лабораторій у Києві, а подружжям - підготуватись та стати постійними клієнтами в організації ведення вагітності.

Таким чином, підготовка жінки до вагітності важлива та здатна забезпечити нормальне виношування плоду. Немале значення у цьому відіграє вибір лікаря, призначення низки аналізів та власне ставлення до підготовки зачаття.

0
репостів
0
репостів