Що включає функціональна діагностика організму

IMG 1543 1Найбільш ефективним та точним методом виявлення патологій в організмі, а також його обстеження в цілому вважають функціональну діагностику. Завдяки діагностичним центрам https://www.neuromed.ua/ є можливість не тільки провести комплекс методів дослідження, а й виявити захворювання на ранній стадії. Що являє собою функціональна діагностика та до кого слід звертатися, розкажемо далі.

Для чого необхідна діагностика організму?

Як окремий розділ медицини, функціональна діагностика покликана об'єктивно оцінити роботу та стан організму людини, виявити наявні патології. Для цього використовують усі наявні методи дослідження, в тому числі лабораторні.

Така діагностика має на меті:ʼ

  • виявити порушення у роботі органа, його функціонування або декількох;
  • скласти повну картину роботи фізіосистем організму;
  • виявити ступінь прогресування патології, та як хвороба впливає на інші системи та органи;
  • оцінити стан та ресурс органу.

Лікар функціональної діагностики при правильному обстеженні може закласти фундамент успішного лікування при виявлених й розвитку певних патологій, а ще є невід'ємною складовою команди, яка працює над аналізом складних клінічних випадків. Тож, якщо виникли проблеми у здоров'ї та є потреба у комплексному дослідженні, необхідно звертатись саме до такого фахівця.

Де проводять функціональну діагностику?

toshiba aquilion 128 imageЯк правило, у діагностичному центрі, як Нейромед (розташований у Києві, Вінниці), є високоваліфіковані лікарі, які займаються не тільки функціональною діагностикою, а й мають сучасні інструменти у своєму розпорядженні:

  • МРТ - апарат магнітно-резонансної терапії для внутрішнього дослідження органів і тканин;
  • СКТ - спіральна комп'ютерна діагностика, один із сучасних методів виявлення порушень з допомогою рентгенівських променів та відтворювати 3D модель патологічних утворень;
  • УЗД - діагностика ультразвукова, найбільш безпечна та поширена діагностика, яка немає протипоказань;
  • ЕНМГ - електронейроміографія для виявлення порушень у м'язах верхніх, нижніх кінцівок та периферичних нервів;
  • ЕЕГ - електроенцефалографія для виявлення неврологічних патологій.

Усі обстеження, а також прийом фахових спеціалістів можна пройти на базі єдиного медичного закладу. Завдяки цьому пацієнт отримує повний пакет послуг та комплексне дослідження органу або декілька органів, а при необхідності - організму в цілому.

Таким чином, методика функціонального дослідження допомагає не тільки виявити наявні відхилення в роботі органів, систем, а й запобігти розвитку важкого перебігу хвороби, створити основу для успішного подолання патології та відновлення організму людини.

0
репостів
0
репостів