Типи наповнювачів для котячих туалетів та який краще вибрати

real 58867f4f 1d8e 4729 9fd0 151eb58f88a0

Все, що робить кіт - добре, правильно і красиво. Навіть у туалет ці особливі тварини примудряються ходити граційно та елегантно. Більшість котів охайні від природи. Їм властива реалізація природних потреб у спеціальному місці. Якщо тварина здорова, у стабільному емоційному стані, то вона акуратно ходить у туалет на лоток. Залишається лише правильно вибрати тип наповнювача, який буде влаштовувати і вас, і кота.

Які бувають види наповнювачів?

Насправді, існує не так багато видів наповнювачів для кошачого туалету. У них є як спільні риси, так і відмінності. Спільним для всіх наповнювачів є те, що вони, тим чи іншим чином, вбирають рідину й неприємні запахи. Але кожен вид наповнювача має і свої відмінності. Давайте розглянемо їх більш детально.

real f38a6c09 13b7 445d 94dd cc41d606d7d6

  1. Дерев’яний (або деревний, деревинний ) наповнювач виготовляють з матеріалів переробки дерева. Його пресують, підвищуючи таким чином поглинаючу здатність наповнювача. Це екологічний варіант, що не здіймає пил, має приємний природній аромат деревини і підходить навіть для маленьких кошенят. Зазвичай наповнювач виготовляють у формі гранул, які розсипаються під впливом вологи. Пил, що утворюється зв’язує вологу та запахи, що дозволяє залишатися свіжим повітрю навкруги лотка. Особливістю наповнювача є те, що невеликими порціями його можна утилізувати в каналізацію.  Також є різновиди деревинного наповнювача, що утворюють грудочки при потраплянні вологи, але менш щільні грудки, ніж, наприклад,  у бентонітового наповнювача.
  2. Бентонітовий наповнювач – це мінеральний наповнювач, який виготовляють з природного матеріалу бентоніту. Бентоніт це глинистий мінералів (різновид пластичної глини) з високою поглинаючою здатністю, яку додатково підвищують завдяки інноваційним технологіям. При попаданні вологи у бентонітовий наповнювач, утворюються грудочки, що потім видаляються за допомогою совка з котячого туалету. Бентонітові наповнювачі характеризуються високою щільністю грудок, економічністю і зручністю, можуть бути ароматизованими або без аромату. З недоліків варто зауважити його деяку пильність. Бентонітові наповнювачі мають різний розмір гранул, тож наповнювачі з дрібним розміром гранул чудово підходять для кошенят.
  3. Силікагелевий наповнювач – наповнювач, що на 98% складається з натуральної речовини та має високі поглинаючі властивості. Матеріал силікагель -  твердий адсорбент нового покоління, що являє собою висушений гель кремнієвої кислоти, за хімічним складом ідентичний звичайному піску, але має високопористу структуру ( на 1 г силікагелю площа поверхні складає до 800 кв.см) що дозволяє йому швидко поглинати вологу. Він миттєво поглинає рідину та поглинає неприємні запахи, але не стає при цьому в’язким чи липким та не підіймається в повітря в вигляді пилу. Силікагелевий наповнювач має світлий, майже білий колір, але може виготовлятися з додаванням кольорових гранул, що ароматизують наповнювач. З недоліків треба відмітити його досить високу вартість.
  4. Кварцовий наповнювач відрізняє максимальна поглинаюча здатність, більша, ніж у силікагелю, що  відчутно навіть по зменшенню неприємного запаху при використовуванні даного виду наповнювача. Напівпрозорі капсули діоксиду кремнію з високо пористою структурою. що миттєво поглинають вологу та блокують неприємні запахи. Чиста волога випаровуватиметься за пору годин. А неприємні запахи так і залишаються заблокованими.  Як і більшість наповнювачів може бути ароматизований за допомогою ароматичних гранул, зазвичай іншого кольору. Цей наповнювач зовсім не утворює пилу та не прилипає до лап котів. З недоліків слід відмітити його дещо незвичну для котів форму гранул і специфічний звук при користуванні лотком.
  5. Соєвий наповнювач виготовляють з пресованих волокон сої. Це сучасний, високотехнологічний, гіпоалергічний наповнювач, який прекрасно вбирає вологу, утримує запахи і не прилипає до лап. Може бути утилізований в каналізацію невеликими порціями, не здіймає пил. Виготовляється з різними ароматами. Практично не має недоліків, окрім дещо високої вартості. Можна використовувати для кошенят.
  6. Кукурудзяний наповнювач за властивостями подібний до соєвого, різниця тільки в складі волокон, тут вони кукурудзяні. Гігієнічний, сучасний матеріал, що не здіймає пил і не викликає алергію. Може бути використаний для кошенят.

real 6dea9b25 aabe 4d3a b055 387c66182f65

Які основні критерії вибору наповнювача?

В першу чергу наповнювач повинен позитивно сприйматися котом, тоді він з задоволенням буде користуватися тільки своїм туалетом. Прослідкуйте, чи не викликає наповнювач алергії у вихованця або у інших членів родини. Не замовляйте відразу багато наповнювача одного виду.

real b5b216fe 52dd 4ac9 ac0a c36d95506de4

Якщо у вас кошенята, то краще користуватися соєвим або деревинним наповнювачем, поки малюк не підросте.

В кращих магазин зоотоварів можна знайти найрізноманітніші наповнювачі, а досвідчені консультанти допоможуть підібрати ідеальний варіант саме для вашого котика.

0
репостів
0
репостів