Як вибрати антиалергенну подушку

Гарний настрій та бадьорий стан багато в чому залежить від повноцінного нічного відпочинку. Подушка безпосередньо впливає на якість сну. Однак саме ця постільна приналежність може стати причиною алергії. Причому з’являється вона не тільки у схильних до цієї недуги маленьких дітей, а й у здорових людей. Причиною неприємностей стає пил, що накопичується в пір'яних, пухових або вовняних наповнювачах.

Щоб уникнути проблем, рекомендується купити антиалергенну подушку https://bedroom.ua/uk/ua-spalnya/podushky/material/antiallergennyj. У каталозі представлені моделі виробників з різних країн, торговельні марки яких відомі у всьому світі.

Gipoallergennye podushki v internet magazine Odeyalko.jpeg.image.resize 810 540 outside any.249e24a42fc04eaae9b95f9a5df6d53b

Коли час міняти постільні речі

Прокидаєтеся вранці, а ніс закладено, і постійно хочеться чхати? Це один із симптомів алергії, причиною якої може бути наповнювач подушки. До інших проявів недуги відносять:

  • сльозотеча, свербіння та почервоніння очей;
  • кашель, хрипи, бронхоспазм;
  • подразнення чи висип на шкірі.

Зрозуміти, що це алергія, а не застуда, допоможе звичайне вимірювання температури тіла. Якщо вона нормальна та симптоми зникають після застосування антигістамінних препаратів, то найімовірніше присутня алергія. Підтвердить або спростує недугу лікар, а поки що варто задуматися про зміну постільних речей.

Причини купити антиалергенну подушку

Насамперед такі аксесуари для сну легкі, комфортні, гігієнічні. Вироби добре пропускають повітря, зберігають тепло протягом усієї ночі та є гігроскопічними. Крім перерахованого, гіпоалергенні подушки мають такі переваги:

  • добре тримають форму і голова та шия залишаються в правильному положенні;
  • легко перуться, добре сохнуть;
  • мають антистатичні властивості, завдяки чому не накопичують пил;
  • містять наповнювач, який не «звалюється» навіть при багаторазовому пранні.

Такі постільні речі безпечні та відмінно підходять для маленьких діток або літніх людей, тому що у них часто знижений імунітет та підвищена чутливість.

Які наповнювачі вважаються найкращими

f4142 9051

Виробники застосовують два види антиалергенних наповнювачів: рослинні та синтетичні. До найпопулярніших варіантів відносяться:

  1. Синтепух. Еластичний нетканий матеріал із поліефірних волокон. При його виготовленні не використовуються шкідливі хімічні речовини, завдяки чому синтепух є абсолютно безпечним. Матеріал добре пропускає повітря, стійкий до вологи. Також він не пристосований для виживання пилового кліща.
  2. Холлофайбер. Легкий, пружний, м'який наповнювач. Він не вбирає запахи, забезпечує відмінну циркуляцію повітря, не накопичує статичну електрику. Холлофайбер швидко відновлює форму після прання.
  3. Тінсулейт. Вироби зі штучного пуху більше підходять для холодної пори року, тому що вони є дуже теплими і м'якими. Такі подушки легкі за вагою, пружні, міцні, не поглинають сторонні запахи.
  4. Ліоцелл. Волокно виготовляється з природної целюлози евкаліптового дерева. Матеріал не накопичує статичну електрику, легко вбирає та випаровує вологу, має «дихаючі» властивості. Наповнювач можна додавати або видаляти, таким чином регулюючи висоту подушки.
  5. Бамбукове волокно. Має всі переваги антиалергенних наповнювачів та плюс до цього ще й антибактеріальні властивості. Бамбук захищений від інфекцій та шкідників завдяки вмісту у волокнах природного антисептика. При виробництві ця речовина не руйнується та  здатна зберігатися у готовому виробі до 50 циклів прання.
  6. Гречка. Крім гіпоалергенних властивостей, вироби з твердого лушпиння мають масажний та ортопедичний ефект. Під час сну зберігається правильне положення хребта. Важливий момент: подушку з гречаного лушпиння не можна прати, тому для догляду застосовують сухе чищення.

Обираючи подушку, зверніть увагу на наволочки. Тканина має бути щільною, гладкою та пропускати повітря.

0
репостів
0
репостів