Вітальня зі спальнею – раціональне поєднання

Не завжди є можливість використовувати одну з кімнат як спальню. Буває, що з сімейних або просторових міркувань доводиться виділяти таке місце у вітальні. Однак це не привід сумувати або терпіти незручності – є кілька простих рішень, які дозволять зберегти затишок і комфорт у помешканні.

Вітальня зі спальнею

Ідеї для облаштування простору

Організовуючи спальне місце у вітальні, варто пам’ятати про кілька важливих моментів. Перш за все, ці зони виконують різні функції, і кожна з них має свою специфіку. Вітальня – це місце відпочинку для всієї родини. Спальня повинна заспокоювати, розслабляти та забезпечувати приватність. Здається, важко їх погодити. Однак є способи зробити це.

Найкраща ідея — відділити окрему зону меблями, наприклад, книжковими шафами. Навіть у такій умовно окремій спальні можна вмістити ліжко і невеликий комод. Таке рішення забезпечить необхідний мінімум приватності. Однак це можливо тільки в тому випадку, якщо дозволяють форма і площа приміщення.

Якщо кімната має невеликі розміри і поділити її на зони немає можливості, потрібно поставити розкладний куточок або диван, який за мить стане зручним ліжком. Звісно, бажано вибирати моделі з ящиками для зберігання речей.

Куточок як ліжко

Недарма кутові дивани відносять до групи м’яких меблів, які вибирають найчастіше. Вони виконують дві функції: з одного боку – забезпечують комфорт протягом дня, а з іншого – їх легко перетворити на комфортабельне місце для сну.

Щоб куточок функціонував як повноцінне ліжко, слід вибирати такий, у якого поверхня після розкладання становила б 140 см в ширину. Це найменший простір, де можуть комфортно спати дві людини. Якщо в кімнаті трохи більше місця, куточок зі спальним місцем шириною 160 см буде ще кращим. Його також зручніше використовувати в складеному вигляді, що робить вітальню і спальню одним досить комфортним простором.

Плануючи вітальню зі спальнею, варто знайти золоту середину між зручністю нічного відпочинку і функцією вітальні. Якщо куток занадто великий для наявної площі, це може перешкодити денному функціонуванню або перевантажити інтер’єр. Щоб уникнути цього, можна вибрати більш компактну модель дивану або варіант на ніжках – це внесе візуальну легкість у композицію.

Як відокремити спальню від вітальні

Іноді розмір або форма приміщення означає, що дві окремі кімнати можна без проблем позначити. Це не передбачає необхідності проводити капітальний ремонт і зводити перегородки.

Отже, як відокремити спальню від вітальні? Наприклад, можна використовувати більш високі меблі, в тому числі двосторонні полиці, заповнені книгами і прикрасами, встановленими на межі зон. Високі шафи також функціональні. Завіса, підвішена в потрібному місці та підібрана за кольором до вітальні, також може бути цікавим елементом розмежування.

Спальня у вітальні – затишок і естетика

Організовуючи вітальню зі спальнею в одній кімнаті, варто звернути увагу на вибір кольорів і оздоблення. Один із способів облаштування інтер’єру – зберегти все в схожій колірній гамі. Однак любителі більш сміливих акцентів часто вирішують візуально підкреслити простір для сну, ввівши, наприклад, кольорові аксесуари, що контрастують з монохромним цілим. Велике значення має й освітлення: основне в зоні вітальні та точкові в зоні спальні.

Вітальня і спальня в одній кімнаті – це рішення, яке дозволяє повною мірою використовувати кожен сантиметр площі квартири. Такий інтер’єр також має величезний потенціал облаштування, досить лише проявити трохи фантазії.

0
репостів
0
репостів