Прощання з великим актором

planningafilmeventfilmscreening-2

Прощання з великим актором

10 вересня, в центрі Парижа, на вулиці Рю де Гренель, в Будинку Інвалідів відбулося прощання з актором Жаном Полем Бельмондо. Як повідомляють новини України, головне: на церемонії були присутні президент Франції Емануель Макрон та перша леді Бріджит Макрон, прем'єр-мінімтр Франції Жак Кастекс, а також численні політичні особи, діячі культури, відомі спортсмени країни.

Будинок Інвалідів - це не тільки історична пам'ятка 17 століття, а й традиційне місце проведення церемоній прощання з видатними людьми країни. Тут проходили похорони Наполеона, а останній раз з такими ж почестями в історичній будівлі Будинку Інвалідів в 2019 році проходило прощання з екс-президентом Франції Жаком Шираком. Так проявилася висока оцінка, яку вніс актор в розвиток кінематографа та світову культуру.

Незважаючи на короновірусні обмеження (на церемонію допускали тільки тих, у кого є КОВІД-паспорт), прощатися з актором прийшло кілька сотень людей. Решта спостерігали за церемонією на величезних екранах, встановлених перед будівлею. Кадри церемонії перемежали уривки з фільмів, в яких грав актор.

Як проходила церемонія

Почалося прощання з актором з виступу військового оркестру. Потім труну, вкриту національним прапором Франції, винесли військові.

Президент Франції прочитав промову, в якій підкреслив, що народ любить Бельмондо, тому, що "побачив в герої себе. Адже він такий же як ми, тільки краще". А також назвав актора "національним надбанням". Після цього була хвилина мовчання, а потім виступили члени сім'ї. Церемонія завершилася під музику Енріко Морріконе - головну тему мелодії, написаної для одного з найзнаменитіших фільмів актора, "Професіонал", виконав військовий оркестр.

Відспівували актора в найстарішій церкві Парижа - Сен-Жермен-де Пре.

Як повідомили новини України, подробиці такі: символічне прощання з актором пройшло і в інших містах Франції. Інформаційні агентства розповіли, що проводи з актором пройшли також в Ніцці, на площі П'єра Готьє. Присутні змогли принести білі троянди та вшанувати пам'ять улюбленого всіма актора хвилиною мовчання.

19200432

Творчий курс актора

Актор народився в 1933 році, почав зніматися в 1956. Його кар'єра стрімко пішла вгору, коли у віці 26 років він зіграв головну роль в стрічці "На останньому подиху", завдяки якій він отримав всесвітню популярність. Актор зіграв близько 40 театральних ролей та більше сотні ролей в кіно.

У 2001 році він пережив інсульт, але зумів відновитися та повернутися до нормального життя.

Бельмондо - лауреат багатьох премій - "Сезар" (1989), "Пальмова гілка" (2011), "Золотий Лев" (2016).

Помер Жан-Поль Бельмондо в своєму будинку на 89-му році життя, в колі сім'ї. Як повідомив його адвокат, в останні кілька місяців актор скаржився на сильну втомлюваність, але відхід з життя пройшов спокійно.

0
репостів
0
репостів