Продовжено термін дії COVID-сертифікату для жителів України

На підставі документу, опублікованого на офіційному сайті Кабінету міністрів, вийшла нова постанова під номером 954. У ній зазначено, що тепер термін дії COVID-сертифіката становитиме 365 днів (замість позначених 180 днів). Посилання було розміщено 15 вересня.

У COVID-сертифікаті зазначено кілька опцій (зелена або жовта). У ньому зазначена інформація про результат тестування (негативний або позитивний), термін дії якого – 72 години. Також є відомості про одужання після хвороби. Якщо сертифікат жовтий, значить, людина щеплена один раз, а коли він набуває зеленого кольору, пацієнт вже пройшов повторне щеплення.

У постанові розміщені встановлені зразки сертифікатів в електронному та паперовому вигляді, в яких вказана інформація про вакцинацію.

Формування сертифіката та його необхідність

Даний папір формується після того, як було пройдено тестування на COVID-19. Якщо з того моменту, як був проведений забір матеріалів для проведення аналізу, пройшло більше 72 годин, результат вважається не дійсним.

Аналогічний сертифікат створюється, коли пацієнт отримує документи про одужання після перенесеного COVID-19. Повинно пройти два тижні після того, як були зібрані аналізи для тестування (результат позитивний). Такий COVID-сертифікат діє протягом 180 днів.

Якщо в країні буде введено жовтий рівень епідемічної небезпеки, вимоги до роботи шкіл та університетів спрощуються. Робота не буде зупинена, якщо буде 80% педагогів з COVID-сертифікатами жовтого або зеленого кольору. Аналогічна ситуація при організації масових заходів діє й в інших закладах, включаючи:

  • спортзали;

  • басейни;

  • кінотеатри й так далі.

Рішення про те, чи можуть відвідувачі бути присутніми на заходах без попередньої вакцинації, приймає керівник закладу.

При введенні червоного рівня робота навчальних закладів можлива тільки в тому випадку, якщо 100% співробітників будуть щеплені. Обмеження, передбачені для подібного рівня епідемічної ситуації, не будуть застосовані, якщо всі працівники пройшли повторну вакцинацію та не становлять небезпеку для оточуючих.

Якщо людина відправляється за територію України, їй не обов’язково залишатися на самоізоляції протягом двох тижнів. Ця умова допустима тільки для тих, хто може надати COVID-сертифікат зеленого або жовтого кольору. Такі ж правила діють для тих, хто приїжджає в країну з тимчасово окупованих територій або інших країн. Дія постанови починається 20 вересня.

0
репостів
0
репостів