Як обрати тепловізор для виконання різних завдань?

teplovizor walcom ht h8 Для виявлення інфрачервоного випромінювання або ж теплового активно використовують такий пристрій як тепловізор. Він є незамінним помічником для виявлення рухомих об'єктів, вимірювання температури поверхні до найменшої похибки, а також перевірки обладнання та будівництва на недоліки. Тож його придбання у https://grand-pulsar.com.ua/ стане чудовою знахідкою, відображаючи чіткі теплові зображення з різницею у температурі. Як обрати та де тепловізори стануть незамінними у використанні, читайте далі.

Сфера застосування тепловізорів

Через те, що пристрій чітко визначає температуру об'єкта: найгарячіші точки зафарбовано у червоний, помаранчевий або жовтий, то такий принцип роботи дозволяє активно застосовувати тепловізори у будівництві, при огляді житла на предмет витоку тепла чи порушень в роботі електрики.

Також таке обладнання використовують у:

  • військових цілях;
  • мисливстві;
  • медицині;
  • промисловості.

Крім того, тепловізори виступають в якості індикатора у місцях аномального відхилення температури, в тому числі визначати її на окремих точках поверхні. 

Що врахувати при виборі тепловізора?

Обираючи необхідну модель варто враховувати, що є окремі види для: вивчення електричного обладнання; витоку тепла/холоду або нафти/газу; контролю технологічних процесів і їх автоматизації; наукових досліджень.

Ціна пристрою може дуже різнитись і тут на неї впливає і роздільна здатність матриці, і температурний діапазон, дальність дії, а також наявність додаткових функцій.

На які характеристики звернути увагу? Перш за все це:

  1. Роздільна здатність інфрачервоного детектора від чого залежить результат термографії. Найбільш доступні моделі будуть з РЗ 60х60, а дорожчі - більше 640х480 пікселів, які здатні за один раз надати термограму високої якості.
  2. Додаткова оптика для розширення можливостей пристрою. В деяких випадках навіть застосовують телеоб'єктив, все залежить кута огляду зображення.
  3. Температурний діапазон для різних сфер застосування. Наприклад, для сканування споруд достатньо тепловізора з граничним показником +100°C, а для перевірки промислових агрегатів - +600-650°C.
  4. Чутливість до перепадів температур, тобто виявлення приладом контрастності у зображенні.
  5. Точність виміру (похибка). Як правило, вона становить не менше 2 відсотків, а більш точні моделі обладнанні спеціальним азотним охолодженням.
  6. Спектральний діапазон та розмір екрану.

Таким чином, вибір тепловізора напряму залежить від сфери його застосування. Врахування усіх характеристик допоможе обрати оптимальний варіант за розумні гроші та якісним наповненням, значно полегшуючи виконання поставлених завдань.

0
репостів
0
репостів