Електричний кущоріз: для чого потрібен та як обрати

3b58c717e53bc575921355cd199264b059ea7d45Для правильного росту та надання форми деревам та кущам уже багато років садівники та любителі використовують спеціальні інструменти та техніку. З розвитком технологій, удосконалюється й обладнання, аби полегшити роботу та мобільність власників зелених насаджень. Одним із сучасних інструментів для обрізки є кущоріз акумуляторний, який не тільки можна використовувати у будь-яких умовах, а й швидко виконати необхідний обсяг роботи.

Кущоріз та його переваги

Якщо власник приватного будинку, дачі або ж іншої ділянки вже давно думає над тим, як ефективно та максимально швидко виконати обрізку кущів, надати гарної форми деревам, то кущоріз якраз те, що йому потрібно.

Він є досить універсальним інструментом, який використовують для:

  • догляду за плодовими та ягідними насадженнями;
  • підстригання живої зеленої огорожі;
  • ефективного вичищення території від бур'яну;
  • догляду за газоном (окремі моделі).

Серед переваг інструменту - велика кількість моделей, які є як універсальними так і вузькопрофільними, можливість заміни секатора, висока продуктивність та потужність, а також робота з рослинністю без необхідності її тримати рукою. До слова, потужні кущорізи без проблем можуть впоратися як з тонкими гілками, так і з молодняком, діаметр якого сягає не більш як 3 см.

Який обрати?

Якщо розглядати варіанти електричних кущорізів, то їх є два: мережевий та акумуляторний. Поряд з аналогами, які потребують заправки бензином та заміни масла, такі агрегати екологічні, менш витратні, мають невелику вагу та ціну.

До того ж, невелика вага дозволяє використовувати електричний кущоріз навіть жінкам. Перед тим як купувати будь-який кущоріз варто врахувати:

  1. Відстань дерев та кущів до розетки. Як правило, мережеві інструменти мають кабель не більше 30 м. Тож, якщо територія невелика - сміливо можна обирати кущоріз з живленням від розетки.
  2. Кількість насаджень, їх діаметр, адже акумуляторні кущорізи досить ефективні при наявності невеликої кількості кущів та дерев з невеликим діаметром гілок, стовбура. В іншому випадку краще обрати більш потужні мережеві моделі.
  3. Потужність. Так, для любителя достатньо потужності буде 0,5 кВт.
  4. Довжину леза. Так, довжина у 40-50 сантиметрів вважається найбільш ефективною, але якщо і цього замало - варто обирати агрегат з подовженим лезом.
  5. Частоту ходу, адже від неї залежить наскільки акуратно буде виконано зріз.
  6. Тип леза. Односторонні ідеально підійдуть для любителів, а от двосторонні - для вирізування різних фігур та прискорять роботу в цілому.
  7. Тип руху лез, з яких виділяють взаєморіжучі та одноходові. Перший тип більш зручний для користування, адже виключає вібрацію та швидку втому рук.
  8. Наявність елементів для комфортного користування - гумові ручки, накладки тощо.

Таким чином, обираючи кущоріз для ведення господарства, варто враховувати не тільки площу території, а й кількість насаджень та їх види. Врахування всіх критеріїв, дозволить обрати оптимальний варіант та заощадити час на роботу, власні кошти. 

0
репостів
0
репостів